29 / 04 / 2024

TÜBİTAK 214 aday araştırmacı arıyor: Bilim ve teknoloji alanında kariyer fırsatı! Başvuru süresi ne zaman sona erecek

TÜBİTAK 214 aday araştırmacı arıyor: Bilim ve teknoloji alanında kariyer fırsatı! Başvuru süresi ne zaman sona erecek

TÜBİTAK bünyesine 214 aday araştırmacı aranıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre BİLGEM, SAGE ve RUTE için görev almak üzere araştırmacılar alınacak. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı belirli süre görev yapmak üzere araştırmacı alımı yapacağını duyurdu.



TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu), gelecek vaat eden yeteneklere sahip aday araştırmacıları bünyesine katmak için önemli bir ilan yayımladı. Resmî Gazete ‘de duyurulan bu ilana göre, TÜBİTAK 214 kısmi süreli aday araştırmacı pozisyonu için başvuruları kabul etmeye başladı. Bu ilan ile, BİLGEM (Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü), SAGE (Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü) ve RUTE (Radar ve Uzaktan Algılama Teknolojileri Enstitüsü) gibi TÜBİTAK bünyesinde önemli görevler üstlenecek aday araştırmacılar aranmaktadır. Belirlenen başvuru süresine kadar bilim ve teknoloji alanında çalışmalar yürütmek isteyenlerin başvuruları beklenmektedir. 

Başvuru ne zaman sona erecek?

Kısa süre önce, TÜBİTAK, 214 aday araştırmacı aradığını Resmi Gazete‘de yayımlayarak duyurdu. Başvuru süreci 26 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecektir. Bu süre içinde, bilim ve teknoloji alanında kariyer yapmak isteyen adaylar, başvurularını gerçekleştirerek TÜBİTAK'ın bu prestijli kurumlarında yer alma fırsatını elde edecekler. Başvuru kapsamında belirtilen bilgilerden biri de araştırmacıların kısmi süreli görev yapabilmeleridir. 

214 araştırmacı, TÜBİTAK’ın farklı alanlarında görev alabileceklerdir. Adayların, niteliklerine göre çalışabileceği alanlar arasında Bilgi Güvenliği İleri TÜBİTAK Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE) ve  TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE)  yer almaktadır. Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında lider kurum olan TÜBİTAK’ta görev almak, araştırmacılara kariyer alanlarında seçkin bir nitelik kazandıracaktır. 

 


Geri Dön