27 / 04 / 2024

Aman kaçırmayın! Yapılandırmada son başvuru işte bu tarihte!

Aman kaçırmayın! Yapılandırmada son başvuru işte bu tarihte!

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Peki vergi yapılandırma düzenlemesinden kimler faydalanacak, yapılandırmada başvuru süresi ne zaman sona erecek? İşte yanıtı...



Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenmele ile Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma tasarısı kanunlaştı, Peki bundan sonra vergi yapılandırma düzenlemesinden faydalanmak isteyen vatandaşlar nasıl başvuracak, süre ne zaman sona erecek ve bu fırsattan hangi borçlular faydalanacak?

Aman kaçırmayın! Yapılandırmada son başvuru işte bu tarihte!

BU BORÇLAR YAPILANDIRILACAK

TBMM’da kabul edilen düzenlemeye göre alacaklar için 31 Aralık 2022 tarihi esas alınırken, kapsama, başta vergi olmak üzere vergi cezaları, idari ve adli para cezaları, sigorta primleri, gümrük vergileri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar dahil olacak.


Geri Dön