05 / 05 / 2024

Rus doğalgaz şirketi Gazprom

Rus doğalgaz şirketi Gazprom

Gazprom, 2014 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Rus enerji şirketi Gazprom’un brüt karı, 2014’te bir önceki yıla kıyasla yüzde 86 azalarak 3 milyar dolar oldu. Şirketin bir önceki yılki karı ise 21 milyar dolardı.

Doğalgaz akışı 3 gün boyunca kesilecek! Son dakika haberi az önce geldi

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesinin bakımı nedeniyle 31 Ağustos’tan itibaren 3 günlüğüne doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı.

Gazprom’dan doğalgaz vanasını kapatıyor! İşte detaylar!

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesini doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı. İşte detaylar!

Narin Doğalgaz İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Narin Doğalgaz İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Zeynep Mutlu ortaklığında kuruldu.

Putin doğalgaz planını duyurdu: Doğalgaz fiyatları uçtu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri ve AB'ye gerçekleştirilen mal tedariğinde ödemenin dolar ya da Euro üzerinden almanın anlam taşımadığına vurgu yaptı ve “Dost olmayan ülkelere doğalgaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Isı pompasıyla doğalgaz faturaları düşecek! İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi!

Rusya ve Ukrayna savaşının ardından pek çok ülke Rus gazına olan bağımlılıklarını sorgulamaya ve doğalgaz yerine ne kullanabileceklerini araştırmaya başladı. Bu duruma alternatif ısı pompaları olabilir mi? Peki ısı pompası nedir, fiyatları ne kadar? İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi...

İran Türkiye'ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı teknik arıza nedeniyle 10 günlüğüne kestiğini duyurdu.

Bekiroğlu İnşaat Doğalgaz Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Bekiroğlu İnşaat Doğalgaz Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Bekiroğlu İnşaat Doğalgaz Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Kadıköy’de yapıldı.

Dinamik İklimlendirme Brülör Doğalgaz İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dinamik İklimlendirme Brülör Doğalgaz İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Şahin tarafından kuruldu.

Mercan Yapı Market İnşaat Doğalgaz Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mercan Yapı Market İnşaat Doğalgaz Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Danyel Daş tarafından 400 bin TL sermaye ile bugün kuruldu

Sağbi Yapı İnşaat Taahhüt Doğalgaz Asfaltlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sağbi Yapı İnşaat Taahhüt Doğalgaz Asfaltlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Oğuzhan Altın tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Unit Enerji İran'da 7 doğalgaz çevrim santrali kuracak!

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor. İmzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

Ufuk Doğalgaz Mühendislik Makina Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ufuk Doğalgaz Mühendislik Makina Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Abdullah Yeşil tarafından 215 bin TL sermaye ile 13 Mayıs'ta Esenyurt, Akçaburgaz Mahallesi'nde kuruldu.

Yeşilırmak Doğalgaz Emlak İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşilırmak Doğalgaz Emlak İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serdar Açarı ve Hatice Açarı ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 24 Mart'ta Esenyurt, Battalgazi Mahallesi, Duygu Sokak'ta kuruldu.

Rus doğalgaz şirketi Gazprom Haberi

Rus doğalgaz şirketi Gazprom

Rus enerji şirketi Gazprom’un brüt karı, bir önceki yıla göre yüzde 86 azaldı.


Gazprom, 2014 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin konsolide satışları önceki yıla göre 7 milyar dolar artarak 112 milyar dolara yükseldi. Geçen yılın karını 3 milyar dolar olarak açıklayan şirketin bir önceki yılki karı ise 21 milyar dolardı.


Şirket, kar oranındaki düşüşün nedenleri arasında, geçen yıl dolar karşısında yaklaşık yüzde 50 değer kaybeden rubleyi, düşen petrol fiyatlarını ve Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımları gösterdi.


Açıklamada, Gazprom’un en büyük pazarı konumundaki Avrupa’ya yapılan doğalgaz ihracatının da azaldığı belirtildi. Şirketin Avrupa’ya doğalgaz ihracatı bir önceki yıla göre 15 milyar metreküp azalarak yıllık 159,4 milyar metreküp...