05 / 05 / 2024

rus doğalgazı kaardeniz projesi

rus doğalgazı kaardeniz projesi

Rus doğalgazını, Karadeniz'den geçecek boru hattıyla Avrupa'ya taşıması amaçlanan Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı için inşaat faaliyetlerinin yoğunlaşacağı dönemde yaklaşık bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Doğalgaz akışı 3 gün boyunca kesilecek! Son dakika haberi az önce geldi

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesinin bakımı nedeniyle 31 Ağustos’tan itibaren 3 günlüğüne doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı.

Gazprom’dan doğalgaz vanasını kapatıyor! İşte detaylar!

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesini doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı. İşte detaylar!

Putin doğalgaz planını duyurdu: Doğalgaz fiyatları uçtu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri ve AB'ye gerçekleştirilen mal tedariğinde ödemenin dolar ya da Euro üzerinden almanın anlam taşımadığına vurgu yaptı ve “Dost olmayan ülkelere doğalgaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Isı pompasıyla doğalgaz faturaları düşecek! İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi!

Rusya ve Ukrayna savaşının ardından pek çok ülke Rus gazına olan bağımlılıklarını sorgulamaya ve doğalgaz yerine ne kullanabileceklerini araştırmaya başladı. Bu duruma alternatif ısı pompaları olabilir mi? Peki ısı pompası nedir, fiyatları ne kadar? İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi...

Yunanistan ile Türkiye sınırına ortak doğalgaz merkezi mi kurulacak?

Sınır ihlali sonucu Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasındaki doğalgaz anlaşmalarının sekteye uğraması yönünde konuşulanlar kapsamında Türkiye için yeni bir alternatif gündeme geldi.

Rus doğalgazında indirim!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik doğalgaz indirimi konusunda anlaştıklarını ancak anlaşma metninin henüz imzalanmadığını belirtti.

Rusya doğalgaz boru hattı için ilk adımı attı!

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre, Rusya, doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak boru hattı projesinin ilk ayağı için teklifini Ankara'ya sundu.

Gazprom, Türkmengaz'ın doğalgaz fiyatı için mahkemeye başvurdu!

Rus doğalgaz şirketi Gazprom'un, Türkmenistan'ın Türkmengaz şirketinden aldığı doğalgazın fiyatını mahkeme aracılığıyla değiştirmeye çalıştığı bildirildi.

Gazprom, Almanya'ya yeni doğalgaz boru hattı inşa edecek!

Rus enerji şirketi Gazprom, Almanya 'ya iki koldan uzanacak yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edecek. Yeni boru hattının yıllık 55 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacağı ifade edildi.

Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin inşasına başlandı!

Rus doğalgaz üreticisi Gazprom'un CEO'su Alexei Miller, Rusya ile Türkiye'yi birbirine bağlayacak Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başlama kararının alındığını söyledi.

Türk Akımı hattından ilk doğalgaz tedariği Aralık 2016'da başlayacak!

Rusya ile Türkiye, “Türk Akımı” hattından doğalgaz arzının Aralık 2016’da başlaması için anlaştı. Türkiye’nin Rus gazında indirim talebi üzerine yapılan görüşmeler ise sonuçlandırılamadı.

Yeni doğalgaz hattı için şirket kurulacak!

Gazprom Türkiye'den geçecek doğalgaz hattı için şirket kuracak. Rus enerji şirketi Gazprom, Türkiye'den geçmesi planlanan doğalgaz boru hattı için yeni bir şirket kuracağını açıkladı...

Ukrayna Rusya'dan 1,5 milyar metre küp doğalgaz alacak!

Ukrayna Enerji ve Kömür Sanayi Bakanı Yuriy Prodan, basına yaptığı açıklamaya göre, Rusya'dan satın aldığı doğalgaz hacmini giderek azaltan Ukrayna, yıl sonuna kadar 1,5 milyar metre küp Rus doğalgazı almayı hedefliyor.

rus doğalgazı kaardeniz projesi Haberi

rus doğalgazı kaardeniz projesi

Rus doğalgazını, Karadeniz'den geçecek boru hattıyla Avrupa'ya taşıması amaçlanan Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı için inşaat faaliyetlerinin yoğunlaşacağı dönemde yaklaşık bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.


AA muhabirinin projenin ÇED raporundan derlediği bilgiye göre, Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Sistemi'yle, Rusya'dan Orta ve Güney Doğu Avrupa ülkelerine Karadeniz üzerinden uzun vadeli gaz tedariğinin güvenilirliğini artıracak yeni bir güzergah oluşturacak. Boru hattı, yılda 63 milyar metreküp  tasarım kapasitesine sahip olacak ve 2 bin 300 kilometreden  uzun bir hat boyunca uzanacak.


Güney Akım Açık Deniz Doğalgaz Boru Hattı, Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Sistemi'nin açık deniz bölümünü oluşturacak. Güney Akım Açık Deniz Doğalgaz Boru Hattı, Rusya’nın Anapa kıyılarından başlayıp, Türkiye Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) içinden geçip Bulgaristan kıyısındaki Varna'ya kadar Karadeniz boyunca yaklaşık 931...