06 / 05 / 2024

Rus turist 2015

Rus turist 2015

Türkiye Otelciler Federasyonu’nun raporuna göre dolar karşısında yarıya yakın değer kaybeden ruble, Rus turist sayısını 1-1,15 milyon kişi azaltacak..

Rus turist sayısı 2015'te yüzde 35 düşecek!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, Rus Rublesi'ndeki düşüşün iç piyasada etkisinin büyük olacağını söyledi...

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Binlerce lira ödemişlerdi Bodrum’da yüzlerce turist sokakta kaldı

Bodrum’da 4 yıldızlı Middle Town ve Palmet Bodrum otellerine ÇED raporu olmadığı gerekçesiyle, mühür vuruldu. 300 turist 43 derece sıcağın altında bavullarıyla saatlerce otellerin önünde bekledi. Türk, Rus, Ukrayna ve Danimarkalı turistlerin olduğu grup ile otel yöneticileri arasında sert tartışmala

Turizmde Ruslar zirveyi kaptırdı! İki ülke vatandaşları büyük sürpriz yaptı

Türkiye'de turizm sektöründe yıllardan bu yana Rus turistçilerin elinde bulunan ziyaretçi rekoru bu sene ele değiştirdi. Türkiye'ye en çok Almanya'dan turist geldi. Almanya'dan sonra İngiltere de sürpriz yaptı.

Türkiye'deki otellere ünlü firmadan Rus turist rezervasyonlarını iptal edin uyarısı

Antalya'da yaz sezonu öncesi Rusya, Ukrayna Orta Doğu ve Avrupa'dan tatil rezervasyonları gelmeye başladı. Bayramın yaklaşmasıyla canlanan iç pazara kötü haber ise ünlü tur firması TUI'den geldi. TUI, Rus turistleri veto etti.

Antalya Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı!

Antalya’nın en fazla Rus turist ağırlayan tatil beldesi Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı. Birçoğu ise kredilerle ayakta kalabiliyor.

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

2015’te turist sayısı yüzde 1.6 düştü!

Turizm sektöründe 2015 yılında yabancı ziyaretçi sayısı Rusya-Ukrayna gerginliği başta olmak üzere bölgedeki jeopolitik endişelerle yüzde 1.61 azalarak 36.2 milyona geriledi.

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

İstanbul'a 10 ayda 10,1 milyon turist!

İstanbul'u, Ocak-Ekim 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artışla dünyanın dört bir köşesinden 10 milyon 744 bin 448 turist ziyaret etti.

Ruslar Antalya'daki konutlarını satıyor!

Rus turist oranındaki düşüşün ardından Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışı da yüzde 90 azaldı. Sektör temsilcileri kimi Ruslar’ın Antalya’daki konutlarını da satarak ülkelerine dönmesinden tedirgin.

Antalya’da Ruslara konut satışları yüzde 90 düştü!

Rus turist oranındaki düşüşün ardından Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışı da yüzde 90 azaldı. Sektör temsilcileri kimi Ruslar’ın Antalya’daki konutlarını da satarak ülkelerine dönmesinden tedirgin.

Kapadokya'daki turist sayısı ilk 7 ayda yüzde 12 düştü!

Kapadokya Temsilciliği'nin yapmış olduğu ve 2015 yılının ilk 7 ayının değerlendirildiği çalışmanın ikinci bölümü yayınlandı. 2015 yılının ilk 7 ayında bölgede konaklayan yabancı turist sayısı, bir önceki yıla göre %18,3 düştü.

2015'in ilk yarısında yabancı turist sayısı azaldı!

2015 yılının ilk yarısında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.25 azalarak, 14 milyon 894 bin 754 oldu.

Rus turist 2015 Haberi

Rus turist 2015

Türkiye Otelciler Federasyonu’nun raporuna göre dolar karşısında yarıya yakın değer kaybeden ruble, Rus turist sayısını 1-1,15 milyon kişi azaltacak. Bu düşüş Türk turizminde doğrudan 2 milyar dolar, otelcinin alım yaptığı alt sektörler ve çarpan etkisiyle toplam 4,5 milyar dolarlık kayba yol açacak.


Yaz sezonu yaklaşırken turizmden kötü sinyaller gelmeye başladı. Sektörün Almanya’dan sonra en önemli ikinci pazarı olan Rusya’da yaşanan ekonomik kriz, turizmcilerin kâbusu. Rus para birimi rublenin dolar karşısında değer kaybetmesinin, Rusya’dan gelecek Turist sayısında ciddi düşüşe yola açacağı belirtiliyor.


Türkiye Otelciler Federasyonu tarafından hazırlanan ‘TÜROFED 2015 Turizm Raporu’na göre Rusya’daki ekonomik krizin devam etmesi halinde Türkiye’ye gelecek turistler, yüzde 25-30 oranında azalacak. Yaklaşık 1-1,5 milyon turiste tekabül eden bu oran, 2 milyar dolara yakın kayba yol açacak. Turizmin çarpan...