03 / 05 / 2024

Rus turistlerin 2015 hedefi

Rus turistlerin 2015 hedefi

Gelirleri yüzde 10 düşen Rusların daha ucuz olan destinasyon ve paketlere yönelmesi bekleniyor...Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Sözcüsü İrina Tyurina açıklama yaptı.

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

İş Bankası, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD)  Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı yaptığı yaptırım uyarıları nedeniyle Rus turistlerin en çok kullandığı Rus ödeme sistemi Mir'i askıya aldığını açıkladı.

Dolarda esnafın belini bükecek karar! Kısıtlama getirildi, bol keseden dağıtamayacaklar

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Rus turistlerin de Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Ancak Ruslar, 10 bin doların üzerindeki parayı Rusya dışına çıkaramayacak.

Türkiye'de tatil fiyatları geriledi!

İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelde fiyat ortalama 299 liraya gerilerken İzmir'de 225 liraya indi. Türk turistlerin 2015 yılında lüks otellerde konaklamak için ne kadar ödeme yaptıkları ortaya çıktı.

Rusya'daki devalüasyon, Alanyalı inşaatçıları şaşırttı!

RUSYA'DA yaşanan devalüasyon, Alanya'da turizm ve inşaat sektörü temsilcilerini şaşırttı. Bu gelişme, son 6 yıldır Rus turistlerin ve Rus gayrimenkul müşterilerinin gözdesi olan Alanya'da turizmcileri ve inşaatçıları şok etti.

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

Yılın ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

Yaşadıkları kriz yüzünden Türkiye tatilinden vazgeçen Rus turistlerin yerini İranlılar doldurdu. İlk 6 ayda gelen turistler arasında İranlılar ikinci sırayı aldı.

Rus turist durgunluğu devam ediyor!

TURİZMCİ Aziz Günyeli, Antalya bölgesindeki Rus turist durgunluğunun devam ettiğini söyledi. Günyeli, 2015 yılının ilk dört ayında gelen Rus turist sayısındaki yüzde 40 azalmanın sektörü olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Almanlar Antalya turizminin yeni umudu oldu!

Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştı. Turizmcinin umudu ise Almanlar oldu.

Rusya'daki kriz Antalya turizmini etkiledi!

Rus turistlerin en gözde mekanı olan Antalya'da moraller bozuk. Rusya'yı sarsan ekonomik kriz yüzünden rezervasyonlar bir bir iptal oluyor. Rezervasyon iptalleri ilk 4 ayda yüzde 40'a ulaştı.

Türkiye Rus turistlere yüzde 20 indirim yapacak!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Moskova’da katıldığı MITT-2015 turizm fuarında ilan ettiği ‘Rus turistlere kolaylık ve yardıma evet. Fiyat indirimine hayır’ kuralı Türkiye’deki otel işletmeleri tarafından sürdürülemediği ortaya çıktı.

EXPO 2016'da Antalya stant açacak!

Alanyalı turizmciler Mehmet Dahaoğlu ve Erhan Yönet, Moskova’da Rus pazarının nabzını tuttu. Temaslarda bulunan ikili, Rus turistlerin geçiş kolaylığını sağlayacak çalışmalar olduğunu söyledi..

Rus turistlerin Türkiye'ye kimlikle girişini turizmciler destekliyor!

Rusların Türkiye'ye pasaport yerine kimlikleriyle giriş yapabilmesine imkan sağlayacak çalışma, turizm sektörü temsilcileri tarafından olumlu karşılandı.

Almanya'yı tercih eden Rus turist sayısında azalma yaşandı!

Geçtiğimiz yıllarda kış turizmi için Almanya'yı tercih eden Rus turistlerin sayısında ciddi azalma yaşandı. Ukrayna krizinin ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan Batı da nasibini almaya başladı.

Rus turistlerin 2015 hedefi Haberi

Rus turistlerin 2015 hedefi

Rusya’da yaşanan ekonomik kriz turistlerin tatil programlarını da önemli ölçüde etkileyecek. Rusya Federal İstatistik Servisi’nin verilerine göre gelirleri yüzde 10 düşen Ruslar, yurt dışı tatil programlarını iptal edecek ya da daha ucuz olan destinasyon ve paketlere yönelecek.


Zengin Ruslar lüks tur paketleri ile daha çok Avrupa’ya gidiyor. The Moscow Times’ın haberine göre Avrupa’ya giden zengin Rusların, bu yıl Türkiye ve Mısır’a yönelme ihtimalleri var. Türkiye’ye giden Rus turist sayısında önemli düşüş beklense de Avrupa’dan yönelecek turistler zararı asgariye indirebilir. 


Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Sözcüsü İrina Tyurina, 2015’te Rusların yüzde 50-70 civarında daha az yurt dışına turizm amacı ile çıkacağını söyledi. 2014’te 30’dan fazla tur operatörünün iflas etmesi nedeniyle güvenlik birimleri kontrolleri sıklaştırdı.


Rus turistlerin her zaman ekstra harcama sevdiğini, alış-veriş, bar, restoran...