04 / 05 / 2024

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

İş Bankası, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD)  Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı yaptığı yaptırım uyarıları nedeniyle Rus turistlerin en çok kullandığı Rus ödeme sistemi Mir'i askıya aldığını açıkladı.



Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında Rusya’ya karşı başlayan ekonomik yaptırımlar devam ediyor. Batı’nın uyguladığı yaptırımlarına karşı Türkiye uyguladığı denge politikası nedeniyle yaptırımlara katılmazken barış için diplomasi trafiğine ağırlık verdi.

Türkiye'nin barış çağrılarına rağmen ABD'den tüm dünyaya yaptırım baskısı etkisini artırıyor.

İŞ BANKASI RUS ÖDEME SİSTEMİNİ ASKIYA ALDIĞINI AÇIKLADI

Türkiye’nin aktifleri bakımından en büyük özel bankası olan İş Bankası, bu kapsam da Rus turistler arasında popüler olan Mir ödeme sistemini askıya aldı.

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

ABD BASKISI KARARDA ETKİLİ OLDU

İş Bankası Bloomberg’e yaptığı açıklamada, ABD Hazinesi’nin konu hakkındaki açıklamasını gördüklerini ve değerlendirdiklerini belirtti ve sistemin kullanımını askıya aldıklarını bildirdi.

Karar, ABD Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi’nin (OFAC) geçen hafta Rus ödeme sistemi Mir’in kullanımının Rusya dışında yayılmasına yardım edenlere yaptırım uygulamaya hazır olduğunu duyurmasının ardından geldi.

Geötiğimiz günlerde ise İngiliz basınında yer alan haberlerde ABD ve AB'nin bu konuda Türkiye'ye baskıyı artırmayı hazırlandığı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 5 Ağustos’ta yaptığı görüşmenin ardından Mir sisteminin iki ülke arasındaki turizmi kolaylaştırdığını söylemişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön