18 / 05 / 2024

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

İş Bankası, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD)  Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı yaptığı yaptırım uyarıları nedeniyle Rus turistlerin en çok kullandığı Rus ödeme sistemi Mir'i askıya aldığını açıkladı.



HANGİ BANKALAR MİR SİSTEMİNE DAHİL?

Türkiye'nin en büyük bankalarından Vakıfbank, Ziraat Bank, İş Bank, Denizbank ve Halkbank Mir sistemine dahil olan bankalar arasında yer alıyorlar.

Mir sistemi, Rusya Merkez Bankası tarafından Visa ve Mastercard dışında bir alternatif olarak geliştirilmişti.

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

MİR ÖDEME SİSTEMİ NEDİR?

Mir ödeme sistemi, Rusya Merkez Bankası tarafından Mayıs 2017'de kuruldu. Elektronik para transferi için kullanılan sistemin işleyişi Visa ve Mastercard sistemlerine benziyor. Yerel pazarda kullanılmak için altyapı sorunu bulunmayan Mir, uluslararası pazarda ise küresel bir alternatif oluşturmanın çok uzağında.

MİR KARTI NEDİR?

MIR, ABD izleme Visa, MasterCard ve PayPal Ödeme Sistemlerine Rus alternatiftir. Türkiye İş Bankası, MIR markalı kartlar tüm Bankamatiklerinde ve üye iş yerlerinde kabul eden Türkiye'deki ilk banka oldu.

Borsa çok sert düştü, düşüşün ardındaki sebep ne?

Bitcoin son 3 ayın dibinde!

Togg’un ortağı yeni elektrikli ticari modelini tanıttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön