03 / 05 / 2024

rus turizmi Türkiyeye etki edecekmi

rus turizmi Türkiyeye etki edecekmi

Gelirleri yüzde 10 düşen Rusların daha ucuz olan destinasyon ve paketlere yönelmesi bekleniyor...Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Sözcüsü İrina Tyurina açıklama yaptı.

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Rus otomobil üreticisi işçi açığını kapatmak için ‘mahkum çalıştırmayı’ planlıyor

Rusya, mahkum istihdam etmeyi konuşuyor. Rus otomotiv üreticisi Avtovaz, işçi açığını kapatmak amacıyla zorunlu çalışma cezası alan mahkumları çalıştırmayı planlıyor.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

Rus Televizyonunda dikkat çeken Türkiye açıklaması! "Deney yaptık" ve "dost ülke" vurgusu

Rusya, Ruble ile doğal gaz satışının ardından Türkiye'ye Ruble ile tahıl sattığını duyurdu. Rus Televizyonuna konuşan Başbakan Yardımcısı Viktoriya Abramçenko, bunun bir deney olduğunu kaydetti.

AB Rus petrolüne tavan fiyatta anlaştı. Petrol fiyatları nasıl etkilenecek?

AB içinde süren tartışmalar sona erdi ve AB Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasında uzlaştı. Peki uygulama ne zaman başlayacak ve piyasalar nasıl etkilenecek?

Konut satışında Rus fırtınası! Ruslar Eylül'de Türkiye'den 1.196 adet konut satın aldı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra konut piyasasında başlayan Rus rüzgârı devam ediyor. TÜİK verilerine göre yabancılara satılan konutları alanların arasında Rusya vatandaşları zirvede yer alıyor. İşte yabancıya konut satışıyla ilgili tüm detaylar...

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Türkiye'deki otellere ünlü firmadan Rus turist rezervasyonlarını iptal edin uyarısı

Antalya'da yaz sezonu öncesi Rusya, Ukrayna Orta Doğu ve Avrupa'dan tatil rezervasyonları gelmeye başladı. Bayramın yaklaşmasıyla canlanan iç pazara kötü haber ise ünlü tur firması TUI'den geldi. TUI, Rus turistleri veto etti.

Rus ve Ukraynalıların Türkiye’deki konutlara ilgisi arttı!

Türkiye’nin lider çevrimiçi gayrimenkul platformları arasında yer alan Emlakjet, Rus ve Ukrayna vatandaşlarının Türkiye’den konut alımı ve konut aramaya yönelik ilgisini masaya yatırdı. İşte detaylar...

Doları düşürecek büyük gelişme! Rus milyarderler Türk bankalarında hesap açtırmak için kuyruğa girdi!

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinde varlıkları dondurulan Rus oligarklar Türkiye'de Ziraat, Halkbank ve Vakıflar Bankası'nda hesap açtırmak istiyor...

rus turizmi Türkiyeye etki edecekmi Haberi

rus turizmi Türkiyeye etki edecekmi

Rusya’da yaşanan ekonomik kriz turistlerin tatil programlarını da önemli ölçüde etkileyecek. Rusya Federal İstatistik Servisi’nin verilerine göre gelirleri yüzde 10 düşen Ruslar, yurt dışı tatil programlarını iptal edecek ya da daha ucuz olan destinasyon ve paketlere yönelecek.


Zengin Ruslar lüks tur paketleri ile daha çok Avrupa’ya gidiyor. The Moscow Times’ın haberine göre Avrupa’ya giden zengin Rusların, bu yıl Türkiye ve Mısır’a yönelme ihtimalleri var. Türkiye’ye giden Rus turist sayısında önemli düşüş beklense de Avrupa’dan yönelecek turistler zararı asgariye indirebilir. 


Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Sözcüsü İrina Tyurina, 2015’te Rusların yüzde 50-70 civarında daha az yurt dışına turizm amacı ile çıkacağını söyledi. 2014’te 30’dan fazla tur operatörünün iflas etmesi nedeniyle güvenlik birimleri kontrolleri sıklaştırdı.


Rus turistlerin her zaman ekstra harcama sevdiğini, alış-veriş, bar, restoran...