28 / 04 / 2024

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 



Türkiye’de göçmen politikalarının sertleştirilmesinin, ülkede pahalı gayrimenkul satın alan Rusya vatandaşlarını zor durumda bıraktı.

YÜZLERCE RUSYALI TÜRKİYE'DE GAYRİMENKULDE PARA KAYBETTİ!

Moscow Times'ın, “Yüzlerce Rusyalı Türkiye’de gayrimenkulde para kaybetti” başlıklı haberinde, bu kişilerin artık oturum izni alamadıkları ve gayrimenkullerini de satamadıkları kaleme alındı. 

''SÜPER PAHALI EŞYA DEPOLARI''

Söz konusu haberde konut fiyatların düşmesinin ardından yüzlerce Rusya vatandaşının Türkiye’de gayrimenkullerini elden çıkarma girişimlerinin başarısız olduğu belirtildi.  Ruslar için Türkiye’de satın alınan evlerin “süper pahalı eşya depolarına” dönüştüğü yorumu yapıldı.

Türkiye de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

RUSLAR TÜRKİYE'YE BÜYÜK İLGİ DUYUYOR

Türkiye, Ukrayna operasyonun başlamasının ardından yurt dışına çıkan Rusya vatandaşlarının en çok rağbet gösterdikleri ülkelerden biri halin geldi. 

Geçen sene Türkiye’ye yaklaşık 100 bin Rusya vatandaşı giderken, ülkede yabancılar içinde en çok Ruslar gayrimenkul satın alanlar oldu.

Geçen kasım ayında ise Rusya vatandaşlarının Türkiye’de gayrimenkul satın alımları ekim ayına göre yüzde 11 geriledi.

Türkiye de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

YABANCIYA KONUT SATIŞLARI DÜŞTÜ!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Açıklanan detaylara göre yabancılara yapılan konut satışları Kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 61,5 azaldı ve 2 bin 342 olurken bu rakam aynı zamanda 2020 Mayıs ayından bu yana kaydedilmiş olan en düşük seviye oldu.

2023'te Türkiye'deki her 100 konuttan sadece 3 adeti yabancılara satıldı!

Konut sektöründe 'Balon' fiyatlar söndü! Yabancı yatırımcı tekrar gelecek!

Geri Dön