29 / 04 / 2024

rus zenginlerin serveti

rus zenginlerin serveti

Dünya genelindeki ülkeler Rus patronların servetlerini belirlemek amacıyla harekete geçti. Peki dünyada ne kadar Rus 'kara parası' bulunuyor? Rus oligarkların kara paraları nerede saklanıyor? İşte ayrıntılar...

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

Evde canı sıkılınca bileziklerini sattı, şimdi 5 milyonluk serveti var

Antalya'da yaşayan 43 yaşındaki Fatma Öncel, 15 yıl önce evde sıkıldığı için 4 bileziğini satıp 1 inek aldı. 15 yıl sonra ise Öncel'in 5 milyon liralık serveti var.

Brent petrol fiyatları cep yakınca harekete geçtiler! Rus petrolünün yerini ne alacak?

Avrua Birliği, ülkelerinin Rus petrolünü yüzde 90'a varan oran ithal etmeyi keseceklerini açıklamasının ardından petrol piyasası karıştı. Brent petrolün varil fiyatı 120,46 doları gördü. Petroldeki yükseliş nedeniyle Fransa rotayı Arap yarımadasına çevirdi

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Türkiye'deki otellere ünlü firmadan Rus turist rezervasyonlarını iptal edin uyarısı

Antalya'da yaz sezonu öncesi Rusya, Ukrayna Orta Doğu ve Avrupa'dan tatil rezervasyonları gelmeye başladı. Bayramın yaklaşmasıyla canlanan iç pazara kötü haber ise ünlü tur firması TUI'den geldi. TUI, Rus turistleri veto etti.

Rus Yapı Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Rus Yapı Turizm Anonim Şirketi Esenyurt'ta Barış Akyol ve Ömer Akyol ortaklığında kuruldu.

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?

Rus oligarkların kara paraları nerede saklanıyor? 

Dünya genelindeki ülkeler Rus patronların servetlerini belirlemek amacıyla harekete geçti. Peki dünyada ne kadar Rus 'kara parası' bulunuyor? Rus oligarkların kara paraları nerede saklanıyor? İşte ayrıntılar...

Rus istihbarat servisi Putin'e darbe yapacak iddiası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçme planı haberi gündemi sallamışken ülkede Putin'e darbe hazırlığı yapıldığı iddia edildi.

Rus ve Ukraynalıların Türkiye’deki konutlara ilgisi arttı!

Türkiye’nin lider çevrimiçi gayrimenkul platformları arasında yer alan Emlakjet, Rus ve Ukrayna vatandaşlarının Türkiye’den konut alımı ve konut aramaya yönelik ilgisini masaya yatırdı. İşte detaylar...

İngiltere Rus oligarkların evlerini Ukraynalılara açmayı düşünüyor!

İngiltere'de yaptırım uygulanan Rus oligarkların mülklerinin, savaştan kaçan Ukraynalı mültecilerin barınması için kullanılıp kullanılamayacağı gündemde yer alıyor.

Rus Oligarklar servetlerini kripto paralarla kaçırıyor!

Kripto para şirketlerinin yöneticileri ve finansal kaynaklar tarafından, Batılı ülkelerin yaptırımlarından kaçmaya çalışan zengin Rusların güvenli bir sığınak arayışı sebebiyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yöneldiği belirtildi. Rus zenginleri çıkış yolunu kriptolarda yakaladı.

rus zenginlerin serveti Haberi

rus zenginlerin serveti

Kuruluşun 2020 yılı raporu, bu tutarın dörtte birinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve yakın ortakları, "oligarklar" şeklinde belirtilen zengin Ruslarca kontrol altına alındığını öngörüyor.

Raporda, "Bu para, Kremlin tarafından casusluk, terörizm, endüstriyel casusluk, rüşvet, siyasi manipülasyon, dezenformasyon ve diğer birçok kötü amaç için kullanılabilir ve yönlendirilebilir" ifade ediliyor.

Peki Rus oligarkların kara paraları nerede saklanıyor? Rus oligarkların yurt dışında sakladığı servetleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

 

BU PARALAR NASIL ELDE EDİLDİ? 

Bir başka ABD düşünce kuruluşu olan National Endowment for Democracy, Putin'in yakın ortaklarını "devlet bütçesinden çalmaya, özel işletmelerden para sızdırmaya ve hatta kar eden işletmelere doğrudan el koymaya" teşvik ettiğine dikkat çekiyor.

Böylece, on milyarları bulan kişisel servetleri kazandıklarını dile getiriyor. Rus muhalefet önderleri Boris Nemtsov ve Vladimir Milov, 2004-2007 seneleri arasında petrol...