28 / 04 / 2024

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?



Rus rublesinin değeri dünyada tartışılıyor. Rus Rublesinin savaş ve tüm yaptırımlara rağmen çökmemesi dünyada tartışmalara neden oldu. Peki bu gerçek mi yapay mı? Bazı anaistler sentetik değerlenme olarak adlandırılırken bazı analistler cari fazlası olduğunu söylüyor. 

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Savaşa ve onca yaptırıma rağmen Rus rublesinin savaş öncesi değerinde işlem görmesi dünya gündeminde en çok tartışılan konu oldu. Rusya Ukrayna Savaşı 24 Şubat 2022 tarihinde başlamış, o gün 81 seviyesinde olan ABD doları/Rus rublesi kuru Mart ayı başlarında 177 seviyesine kadar yükselmişti. Bugün ise 76 seviyeyi gördü.

Rusya Merkez Bankası'nın 300 milyardan fazla dolar ve euro kuru rezervinin Batı ülkeleri tarafından dondurulmasına rağmen rublenin değerlenmesi tartışmalara yol açtı.

Merak edilen konu; Rus rublesinin değeri gerçek mi, yapay mı? İşte cevabı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön