23 / 12 / 2024

Rüstem Paşa Camisi nerede

Rüstem Paşa Camisi nerede

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında ibadete açılacak.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Rüstem Paşa Camisi ramazanda büyük ilgi görüyor!

Sakarya Sapanca'da Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı olan Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan tarihi Rüstem Paşa Camisi, ramazan nedeniyle yoğun ilgi görüyor.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Rüstem Paşa Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında cemaatle buluştu.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında ibadete açılacak.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2022 yılında açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni 2022 yılı sonu gelmeden bitirip teslim edeceğiz" dedi.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2.5 yıl sonra açılacak!

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olarak bilinen ve Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 2.5 yıldan sonra ibadete açılıyor.

Gül Paşa İnşaat Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gül Paşa İnşaat Yatırımları Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kılıç tarafından kuruldu.

Cedid Ali Paşa Camisi gelecek ramazanda açılacak!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mimar Sinan'ın Selimiye'yi inşa etmeden 20 yıl önce yaptığı Cedid Ali Paşa Camisi, gelecek ramazanda açılacak..

Emlak yatırımcılarının yeni gözdesi: Beykoz Çavuşpaşa!

Kavacık ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yakın konumda bulunan Beykoz'un Çavuşpaşa Mahallesi, emlak yatırımcılarının yeni gözdesi oldu. Birçok işadamı Çavuşbaşı'nda korona sürecinde arsa topladı.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Afif Paşa Mehtabiye Köşkü'nün imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde görüşüldü!

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından biri olan ve Afif Paşa Yalısı'nın restorasyonu ve imar planı değişikliği için köşkün yeni sahibi Fiba Holding, İBB'ye başvurdu. Başvuru İBB meclisinde görüşüldü ve dosya kurula gönderildi...

Elazığ Rüstem Paşa Mahallesi için riskli alan kararı!

Elazığ ili, Merkez ilçesi, Rüstem Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Manisa'daki 551 yıllık Paşa Camii kapatıldı!

Manisa'da meydana gelen depremlerin ardından Akhisar'da merkezinde bulunduğu 551 yıllık Paşa Camisi'nin minaresinde çatlaklar meydana geldi.

Ohrid Ali Paşa Camisi 14 milyon TL'ye yenilendi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla 1573 yılında hizmete açılan tarihi Ali Paşa Camisi eski ihtişamıyla açıldı.

Rüstem Paşa Camisi nerede Haberi

Rüstem Paşa Camisi nerede

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazıyla ibadete açılıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Mimar Sinan'ın deniz kıyısına yaptığı üç camiden biri olan Rüstem Paşa Camisi'nin, 1561'de tamamlandığı tahmin ediliyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tarihçiler, caminin Rüstem Paşa'nın ölümünden sonra karısı Mihrimah Sultan tarafından tamamlandığını belirtiyor.

Osmanlı döneminin en süslü camisi olarak ün kazanan camide, toplam 16 bin 600 adet çini kullanıldı. İnşası sırasında İznik atölyelerinin yetersiz kalması üzerine Rüstem Paşa'nın Kütahya'da çini atölyesi kurdurduğu bildirilirken literatürde, caminin 1660'da büyük bir yangın geçirdiği, 1766'daki büyük İstanbul depreminde de önemli ölçüde hasar gördüğü kayıtlı.

Bu depremde minare ve kubbesi yıkılan, bu sebeple, 3. Mustafa döneminde kapsamlı bir tamir yapıldığı ve yapıda...