30 / 06 / 2024

Rusya 2016 konut sektörü

Rusya 2016 konut sektörü

Uluslararası uzmanlar, Rus hükümetinin bütçesini dengelemek için sosyal harcamaları kısıp askeri harcamaları artırmasının sürdürülemez bir politika olduğu ve halkın bu konuda er ya da geç tepki göstereceği konusunda birleşiyor.

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Rusya'da konut fiyatları artacak mı?

Rusya'da taşra şehirlerinin ev fiyat artışında Moskova'yı solladığı belirlendi. Peki Rusya'da ev fiyatları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Rusya'da konut kredilerinde balon var mı?

Rusya’da kredilere yönelik tedbirlerin hayata geçirileceği bir dönemde Sayıştay, konut kredilerinde balon uyarısında bulundu.

Rusya'da konut fiyatları en çok hangi bölgede arttı?

Rusya'da emlak sektörü hareketleniyor. Yeni Moskova'da ev fiyatları 20 milyon ruble (268 bin dolar) barajını geçti.

Rusya'da konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Rusya’da konut fiyatlarındaki kısa süreli durgunluk yerini artışa bıraktı. Konut fiyatlarının en fazla arttığı yerlerin başında St.Petersburg yer alıyor.

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Rusya'da düşük faiz ve teşvikli ipotek programı sayesinde patlama yapması öngörülen konut sektörü, birkaç bölge dışında durağanlığını sürdürüyor. Rusya'da 800'ün üstünde şehirde tek bir yeni inşaat projesi olmadığı belirtiliyor.

Rusya'da konut inşaatları hızlandı!

Rusya genelinde son bir ayda yeni ev fiyatlarının sadece binde 6 oranında yükseldiği açıklandı. Uzmanlar, önümüzdeki aylarda konut fiyatlarının yeniden artacağını öngörüyor.

Limak, Rusya’da konut projelerini büyüttü!

Limak Construction, Moskova'nın büyük yatırım projelerinden biri olan Kortros Grubu'nun Headliner projesine yatırımcı firma oldu. 

Rusya’da konut inşaatı Ekim'de 55 milyon metrekareye düştü!

Rusya’da 2020 yılının 10 ayında konut inşaatı 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,1 düşerek, 55 milyon metrekareye geriledi.

Moskova'da faizler düştü yeni ev satışları rekora koştu!

Rusya’da konut kredi faiz oranlarındaki düşüş yeni ev satışlarında rekor artışa neden oldu. Moskova’da geçen Eylül ayında ilk defa yeni konut satışları 10 bini geçti. 

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Rusya'da konut fiyatları yüzde 15 artacak!

Rusya'da yüksek talep sebebiyle yıl sonuna doğru yeni binaların fiyatlarının artacağı belirtildi. Yeni konutların fiyatlarında yüzde 15 artış yaşanacağı öngörülüyor.

Rusya'da konut satışları yüzde 15 düşebilir!

Siberbank Başkan yardımcısı Bessonov, Rusya'da azalan talep sonucunda  konut satışlarının yüzde 15 civarında düşebileceğini dile getirdi.

Rusya 2016 konut sektörü Haberi

Rusya 2016 konut sektörü

Uluslararası uzmanlar, Rus hükümetinin bütçesini dengelemek için sosyal harcamaları kısıp askeri harcamaları artırmasının sürdürülemez bir politika olduğu ve halkın bu konuda er ya da geç tepki göstereceği konusunda birleşiyor.


Londra merkezli düşünce kuruluşu Chatham House’un Rusya ve Avrasya Programı Araştırma Görevlisi John Lough, Rusya’nın askeri harcamalarını artırırken, sağlık ve eğitim bütçelerini kıstığını, bu politikanın sürdürülemez olduğunu belirtti.


Lough, bu politikanın er ya da geç Rusya’da protestolara neden olacağını, bu durumun Rusya’nın şoklara göğüs germe konusundaki yetersizliğini ortaya koyacağını savundu.


Türkiye’ye yönelik yaptırımlarının Rusya’daki tabloyu daha da kötüleştireceğine işaret eden Lough, “Çünkü bu tarz kararlar Rusya’daki vatandaşların cebini yakıyor” dedi.


"Kırım’ın Ötesinde: Yeni Rusya İmparatorluğu" kitabının yazarı Agnia Grigas da, yürütülen  politikadan en çok zararı Rus vatandaşlarının gördüğünün altını çizerek, “Rus halkının yaşam standartlarındaki...