06 / 05 / 2024

rusya boru hattı

rusya boru hattı

Yunanistan'ın eski Ekonomi ve Maliye Bakanı Papantoniou, " Rusya'dan yeni boru hattı projesi, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz gaz paylaşımı sorununun çözümü için altın fırsat" dedi.

Rusya ile transit proje değil kompakt tesis kurulacak!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız : Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın Türkiye'den geçecek yeni boru hattı teklifine ilişkin "Ben bu projenin gerçekleştirilebileceğine inanıyorum" dedi.

Rusya, Türkiye'de doğalgaz depolama tesis yapımı için teklif sunacak!

Oslo temaslarının ardından açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya’nın Türkiye’deki bazı doğalgaz santrallerine talip olabileceğini ve doğalgaz depolama tesisi yapımı için teklif sunmayı planladığını söyledi.

Kalyon İnşaat, Romanya’da üstlendiği boru hattının inşaat projesine başladı!

Kalyon Holding Romanya’da üstlendiği doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türk müteahhitlik firmaları her zaman kazan-kazan şeklinde iş yapmıştır. Devletler arasındaki ilişkilerimiz de böyle” diye konuştu.

Akım Global Boru Hattı Hizmetleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akım Global Boru Hattı Hizmetleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 75 bin TL sermaye bedeli ile Ferdi İnan tarafından kuruldu.

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TürkAkım doğal gaz boru hattı açıldı!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı törenle hizmete açıldı.

TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın açılıyor!

Rusya'nın doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın İstanbul'da düzenlenecek tören ile açılacak.

Kocaeli'de köprü inşaatı sırasında NATO boru hattı delindi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde köprü inşaatı çalışmalarında NATO'ya ait olan akaryakıt boru hattı delindi...

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Putin TürkAkım boru hattı inşaatını denetleyecek!

Rusya Devlet Başkanı Putin, TürkAkım boru hattının derin sulardaki inşaatını gerçekleştiren Pioneering Spirit gemisine çıkarak incelemeler yapacak.

Gazprom, Türk Akımı'nın ikinci hattı için Allseas ile anlaştı!

Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ikinci hattın inşa edilmesi için anlaşma sağlandı.

Kadir Albayrak'a Türk Akımı bilgilendirmesi!

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin Deniz ve Kıyıköy bağlantısından sorumlu şirket yetkilileri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı proje hakkında bilgilendirdi

Putin'den Türk Akımı projesi anlaşmasına onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşmayı onayladı.

Türk Akımı anlaşması kabul edildi!

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşma, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da kabul edildi.

Türk Akımı anlaşmasına kanun onayı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

rusya boru hattı Haberi

rusya boru hattı

Yunanistan'ın eski Ekonomi ve Maliye Bakanı Yannos Papantoniou, "Rusya'dan yeni boru hattı projesi, Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz gaz paylaşımı tartışmasının çözümü için altın fırsat" dedi.


Doğu Akdeniz doğalgazının paylaşımına ilişkin AA'ya değerlendirmede bulunan Papantoniou, Kıbrıs'ın siyasi statüsüne ilişkin 60 yıllık çözümsüzlüğün ancak doğalgaz gibi bulunduğunda hızlıca çıkarılması gereken bir kaynak sayesinde çözülebileceğini söyledi.


Papantoniou, ülkesinin "Mısır'ı bölgedeki gaz tartışmasına isteyerek sürükleyip sürüklemediği" sorusuna, "Mısır ve Yunanistan'ın tarih boyunca iyi ilişkileri oldu. Mısır, Doğu Akdeniz'in bir parçası, bu oyuna dahil olmaması neredeyse imkansızdı. Mısır'ın da konuda söz hakkı olmalı. Doğu Akdeniz'deki doğalgaz kaynakları paylaşımına ilişkin tüm soruların cevabı, Kıbrıs sorununun çözümünde" yanıtını verdi.


Rusya'nın Türkiye'den geçecek yeni boru hattı teklifine ilişkin Papantoniou, bu projenin, bir ayağının Türkiye, diğerinin Yunanistan olması dolayısıyla iki...