26 / 07 / 2024

Rusya devalüasyon alanyadaki inşaatı nasıl etkileri

Rusya devalüasyon alanyadaki inşaatı nasıl etkileri

RUSYA'DA yaşanan devalüasyon, Alanya'da turizm ve inşaat sektörü temsilcilerini şaşırttı. Bu gelişme, son 6 yıldır Rus turistlerin ve Rus gayrimenkul müşterilerinin gözdesi olan Alanya'da turizmcileri ve inşaatçıları şok etti.

Nisan'da devalüasyon mu var?

Ödüllü yazar, Podcaster, Konuşmacı, Girişimci ve Yatırımcı Bora Özkent, X sosyal medya hesabındaki açıklamasında, en geç 2024'ün ikinci çeyreğinde büyük bir devalüasyon olacağının garantilendiğini belirtti. Peki vatandaşlar bu duruma ne diyor? İşte Özkent'in o açıklamasına gelen yorumlar...

Devalüasyon nedir? Devalüasyon ne anlama geliyor? Devalüasyon olunca ne olur? 

Türkiye'de doların 23 TL'nin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırmasının ardından Twitter'da 'Devalüasyon' başlığı gündem (TT) oldu. Peki Devalüasyon nedir? Devalüasyon ne anlama geliyor? Devalüasyon olunca ne olur? İşte detaylar...

Yuan'daki devalüasyon Avrupa'ya yarıyor!

Almanya'da bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Çin'in para birimi yuanın ticaret savaşlarında yüzde 10 devalüe edilmesinin Almanya hariç Avrupa ekonomisine 1,94 milyar avroluk bir ek katkısı olacağını, bunun yüzde 20 olması halinde rakamın 2,82 milyar avroya kadar çıkabileceğini duyurdu.

Rusya'daki devalüasyon, Alanyalı inşaatçıları şaşırttı!

RUSYA'DA yaşanan devalüasyon, Alanya'da turizm ve inşaat sektörü temsilcilerini şaşırttı. Bu gelişme, son 6 yıldır Rus turistlerin ve Rus gayrimenkul müşterilerinin gözdesi olan Alanya'da turizmcileri ve inşaatçıları şok etti.

Rusya AVM'lerinde kur sabitlendi!

Rusya'da yaşanan sert devalüasyon perakendeyi vururken, ülkedeki AVM yöneticileri Türk markalarını elde tutmak için kuru sabitledi. Ülkede 700'ün üzerinde mağazaya sahip olan Türkler, ciro kaybetse de şimdilik pazardan çıkmayı düşünmüyor.

Antalya'da yılbaşında otellerde doluluk oranı bu yıl yüzde 60'larda kaldı!

Türkiye'nin en büyük pazarı Rusya'da rublenin dolar karşısında yaşadığı büyük değer kaybı ve devalüasyon ile talepleri düşürdü. Geçen yıllarda yüzde 90'ın üzerinde doluluğa ulaşan oteller bu yıl yüzde 50-60'larda kaldı.

Tavros, MIPIM'de Rusya'daki büyük projesine imza atacak!

Tavros Yatırım Holding, bu yıl ki MIPIM Fuarı’nda önemli bir işbirliğine adım atacak. Cannes’daki Fuar’da Rusya’nın modern şehri Kaliningrad’daki 2015 yılında tamamlanması planlanan 5 yıldızlı otel projesinin imzaları atılacak…

Rusya Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Rubleyi dengelemek için uzun zamandır kur bandını genişleten Rusya Merkez Bankası, enflasyonist baskı ve de mali istikrara karşı riskler nedeni ile faiz oranlarını yükselttiğini duyurdu.

Şişecam Rusya’da 275 milyon dolar yatırımla fabrika inşa ediyor!

Şişecam grubu, Rusya’ nın Tataristan Cumhuriyeti’ nde 10 milyar dolardan fazla ( 275 milyon dolar ) yatırımla düz cam ve araba camı fabrikası inşa ediyor...

Rusya’da tehlikeli bina yıkımı!

Rusya’da kepçeyle yapılan tehlikeli bina yıkımı kameraya yansıdı. Görüntülerde işlek bir cadde üzerinde yoğun trafiğe rağmen kepçe binanın duvarlarını yıkıyor. Kepçenin yıktığı duvar nedeniyle ortalık bir anda toz duman oluyor...

350 bin Rusya vatandaşı Bulgaristan'da emlak sahibi oldu!

Bulgaristan’ın Rusya Büyükelçisi Yuriy İsakov, Bulgaristan’da emlak sahibi olan Rus vatandaşlarının sayısının yaklaşık 350 bin olduğunu belirtti. İsakov, Bulgaristan’daki emlak pazarında Rusların en önemli müşterilerden olduğuna dikkati çekti.

Rusya Türk müteahhitlik sektörü için cazibesini sürdürecek!

Rusya'nın devam eden yatırımlarının özellikle bu ülkede tecrübe sahibi Türk müteahhitlik firmaları için önemli olduğunu vurgulayan Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, pazarın önümüzdeki dönemde öneminin daha da artacağına işaret etti..

Turizmde büyümenin lokomotifi Rusya oldu!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2013 Turizm Raporu'na göre, Rusya ve İskandinavya pazarları, sadece Türkiye'nin değil son 10 yılda Avrupa'nın gözde turizm destinasyonlarının büyümesini de etkiledi

Rusya devalüasyon alanyadaki inşaatı nasıl etkileri Haberi

Rusya devalüasyon alanyadaki inşaatı nasıl etkileri

RUSYA'DA yaşanan devalüasyon, Alanya'da turizm ve inşaat sektörü temsilcilerini şok etti. Ruslar artık dolar ve euro bazındaki satışlarda yüzde 4045 fazla ruble ödeyecekler. Avrupa ile Rusya arasındaki gerginlik ve petroldeki düşüşle birlikte Rus para birimi ruble bir anda değer kaybetti. Bu gelişme, son 6 yıldır Rus turistlerin ve Rus gayrimenkul müşterilerinin gözdesi olan Alanya'da turizmcileri ve inşaatçıları şok etti. 


Antalya Yeni...