02 / 07 / 2024

rusya ekonomisi turizmi etkiler mi

rusya ekonomisi turizmi etkiler mi

Rusya'da yaşanan ekonomik gelişmeler, Türk iş dünyasını endişelendiriyor. Rublenin dolar karşısındaki düşüşü ihracatçıları olumsuz etkilerken, en fazla turisti bu ülkeden ağırlayan turizmci 2015'ten endişe duyuyor.

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

Dünya ekonomisi karıştı! Rusya'dan dev ülkeye yaptırım kararı

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya da dünya ekonomisini karıştıracak hareketlerde bulunmaya devam ediyor. Rusya, Japonya'ya da yaptırım uyguladı.

Rusya Ukrayna savaşı turizmi nasıl etkileyecek? Tatil rezervasyonlarında iptal var mı?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin turizm sektörüne etkilerini değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Rusya ile Ukrayna krizi Türkiye ekonomisi için oldukça önem teşkil ediyor. İş dünyası temsilcilerine göre bu krizde Rusya ve Ukrayna'dan sonra en fazla etkilenebilecek ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Glazyev, "Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor. Rus rublesinin serbest kur rejimine geçmesiyle yaşanan şokları hala atlatamadık" dedi.

Türk inşaat şirketleri Rusya'daki yatırımlarını raftan indirecek!

Türk turizmi ve inşaat sektörü Rusya krizinin çözülme yoluna girmesini sevinçle karşıladı. Özellikle zengin Ruslar'ın ilgisini çeken 'butik' projeler üreten inşaat şirketleri raftaki yatırımlarını indirmeye hazırlanıyor.

Jeopolitik riskler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk inşaat sektörü yılın ilk yarısında yurtdışında 8.2 milyar dolar değerinde 69 yeni proje üstlenirken; yılın genelinde sektörün iş hacminin Rusya ekonomisi kaynaklı risklerin etkisi altında kalmayı sürdürmesi bekleniyor.

Güral Gür: Rusya'daki kriz turizmi olumsuz etkiliyor!

NG Hotels&Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür Rusya'daki gelişmeler sonrasında turizmi değerlendirdi. Güral Gür Rusya'da yaşanan olayların Türkiye turizmine olan olumsuz etkilerinin halen devam ettiğini ifade etti.

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri!

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri geldi. Başkan Karaibrahimoğlu: "Giresun, istenilen boyutlarda gelişemeyen ekonomisi ve turizmi ile çağdaş kültürel tesisleri olmayan, kültürü ve geçmişi korunamayan bir şehir" dedi.

Türk müteahhitlere uyarı: Rusya'yı bırakmayın Çin kapar!

Ekonomisi zor günler geçiren Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov ülkesinde birinci sırada olan Türk müteahhitlik şirketlerine Rusya'yı bırakmayın çağrısı yaptı. Büyükelçi, "2 yıl dayanın" mesajı verdi.

Rusya'daki ekonomik kriz turizmi de vuruyor!

Rusya'da giderek derinleşen ekonomik kriz, Türkiye'de ihracattan sonra turizmi de olumsuz etkilemeye başladı. 2015 yazı için yapılan rezervasyonlarda şimdiden yüzde 15 düşüş olurken, kaybın yüzde 30'u bulacağı öngörülüyor.

Antalya turizmi Rusya ekonomisinden etkilenecek!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Rusya'nın siyasi ve ekonomik durumunun Antalya'yı olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Budak, Ekim ayında Rusya ekonomisinin daha da gerilediğini söyledi.

rusya ekonomisi turizmi etkiler mi Haberi

rusya ekonomisi turizmi etkiler mi

Rusya'da yaşanan ekonomik gelişmeler, Türk iş dünyasını endişelendiriyor.  Rublenin dolar karşısındaki düşüşü ihracatçıları olumsuz etkilerken, en fazla turisti bu ülkeden ağırlayan turizmci 2015'ten endişe duyuyor. 


AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Rusya ekonomisinde yaşanan gelişmelerden sektörün tedirgin olduğunu söyledi.


Rusya'daki ekonomik krizin uzun sürmesi durumunda en fazla etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olacağına işaret eden İşler, endişe edecek bir durumun şu için olmadığına dikkati çekerek, "Gelen bilgilere göre Rusya'daki bu durum bizi etkileyeceği gibi görünüyor. Rezervasyon dönemindeyiz. 'Rusya'da kriz var' diyerek kimse fiyat düşürmesin. Fiyatı düşürürsek toparlanması 3 yılı bulur" dedi.   


Mehmet İşler, Rusya'nın 2013 yılında Almanya'yı geçerek Türkiye'ye en fazla turist gönderen ülke olmaya başladığını söyledi....