28 / 04 / 2024

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Rusya ile Ukrayna krizi Türkiye ekonomisi için oldukça önem teşkil ediyor. İş dünyası temsilcilerine göre bu krizde Rusya ve Ukrayna'dan sonra en fazla etkilenebilecek ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.



Rusya ile Ukrayna arasındaki krizde yaşanan her gelişme Türkiye ekonomisini yakından ilgilendiriyor. Zira Türkiye'nin turizm, enerji ve gıda gibi çok sayıda sektörde hem Rusya ile hem de Ukrayna ile stratejik ekonomik ilişkileri var. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre 2021'de Türkiye'nin ihracatında Rusya 5 milyar 800 milyon dolarlık pay ile 10'uncu sırada yer alırken, Ukrayna ise 2 milyar 900 bin dolarla 20'inci sırada yerini aldı. 

İthalatta Rusya 29 milyar dolarla ikinci, Ukrayna ise 4 milyar 500 milyon dolarla 12'inci sırada bulunuyor. Toplam dış ticaret hacmi ise Rusya ile 34 milyar 700 milyon dolar iken Ukrayna ile 7 milyar 400 milyon dolara denk geliyor. Peki Rusya ve Ukrayna arasında yaşananlar Türkiye ekonomisi için ne anlama geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön