29 / 04 / 2024

rusya konut fiyatları mart 2021

rusya konut fiyatları mart 2021

Rusya’da konut fiyatlarındaki kısa süreli durgunluk yerini artışa bıraktı. Konut fiyatlarının en fazla arttığı yerlerin başında St.Petersburg yer alıyor.

Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 arttı!

Ticari emlak yatırımlarının adeta rekor kırdığı Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 artış gösterdi. İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

Moskova'da konut fiyatları yüzde 30 düşebilir!

Rusya'da Merkez Bankası'nın faiz kararını yükseltmesinin ardından konut fiyatlarına rağbet yaşanmıştı. Uzmanlar Rusya Moskova'da konut fiyatlarının düşüşe geçeceğini öngörüyor.

Moskova'da elit konut fiyatları artıyor!

Dünya genelinde elit konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Rusya'nın Moskova kentinde elit konut fiyatları en yüksek 5 kent arasında yer alıyor.

Moskova'da konut fiyatları tavan yaptı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da konut fiyatlarında tırmanmaya devam ediyor. Kentin gözde merkezlerinde metrekare fiyatı 40 bin doları geçti. 

Moskova'da konut fiyatları yükselişe geçti!

Rusya'nın başkenti Moskova'da konut fiyatları tırmanmaya devam ediyor. Emlak şirketleri kent genelinde konut fiyatlarında yüzde 5 yükselme kaydedildiğini dile getirdi.

Rusya'da konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Rusya’da konut fiyatlarındaki kısa süreli durgunluk yerini artışa bıraktı. Konut fiyatlarının en fazla arttığı yerlerin başında St.Petersburg yer alıyor.

Moskova'da yeni konut fiyatları ruble bazında tarih zirvesini gördü!

Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni konut fiyatları bu yıl, ruble bazında tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'den konut fiyatlarına tepki!

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, konut fiyatlarında artış olmamasını savunuyor. Mişustin'e göre, Rusya hükümeti, inşaat firmaları da dahil olmak üzere, konut fiyatlarında artış olmamasını talep edecek ve bu amaçla çalışma yapacak. 

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Moskova ikinci el konut fiyatlarında sınıfta kaldı!

Rusya'nın ünlü tatil beldeleri arasında yer alan Soçi ve Gelencik, son 5 yılda ülkede ikinci el konut fiyatlarının en çok arttığı yerler oldu, Moskova ise ikinci el konut fiyatlarında sınıfta kaldı.

Konut fiyatları iki yıl içerisinde düşecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's. İsrail, Rusya, Güney Afrika ile beraber Türkiye'de de konut arzı talepten fazla olduğu için iki yıl içinde konut fiyatlarının düşeceğini açıkladı.

Standart&Poor's: Türkiye'de konut fiyatları düşecek!

Uluslararası kredi derecelendirilme kuruluşu Standard & Poor's, İsrail, Rusya, Güney Afrika ile beraber Türkiye'de-de konut arzı talepten fazla olduğu için iki yıl içinde konut fiyatlarının düşeceğini açıkladı.

Marmaray güzergahındaki konut fiyatları arttı!

Marmaray projesi geçtiği güzergâhlardaki konut fiyatlarını artış yaşanmasına neden oldu. Test sürüşünün bile fiyatları yüzde 30 artırdığı Marmaray, geçtiği güzergâhlardaki emlak fiyatlarını adeta zirveye çıkardı...

rusya konut fiyatları mart 2021 Haberi

rusya konut fiyatları mart 2021

Rusya’da konut fiyatlarındaki kısa süreli durgunluk yerini artışa bıraktı. Türk Rus'ta yer alan habere göre; Moskova, St.Peterburg ve diğer büyük kentlerin çoğunda ev fiyatları arttı.

Kommersant’ın verdiği bilgilerde, maliyetlerin artması, arzdaki düşüş ve indirimli konut kredisi programı sebebiyle emlak fiyatlarının yükseldiği belirtildi.

Moskova’da yeni konutlarda ortalama metrekare fiyatı bir yılda yüzde 21 atışla 245 bin 800 (3 bin 210 dolar), Kazan’da yüzde 23 artışla 108 bin 900, Yekaterinburg’da yüzde 10 artışla 94 bin 500 rubleye çıktı. 

Cian şirketinin verilerine göre, Rusya’nın en büyük 16 kentinde yeni konutlarda ortalama metrekare fiyatı Mart'ta 92 bin rubleye (yaklaşık 1230 dolar) kadar ulaştı. 

Bu rakam Şubat ayına göre yüzde 2,6, geçen sene Mart ayına göre yüzde 19,8 fazla.

Avito’nun verilerine göre ise en büyük...