28 / 04 / 2024

Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 arttı!

Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 arttı!

Ticari emlak yatırımlarının adeta rekor kırdığı Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 artış gösterdi. İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...



Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya'da son üç senede yeni konutların fiyatlarının yüzde 90 artış gösterdiğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre 3 sene önce dolar 77 ruble iken bugün 89 ruble civarında. 

Rusya’da bankalarda ipotek kredilerinin bir senede yüzde 32 yükseldiğine değinen Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, “Elbette, bizi endişelendiren, söz konusu bu artışın konut fiyatlarının artması ve ipotek kredilerinin kalitesinin düşmesine neden olması. Çünkü ipotek kredisi alanlar zaten yüksek bir borç yükü altındalar. Gelecekte, söz konusu bu durum hem bankalar hem de borçlular için büyük risklerle sonuçlanabilir” diye konuştu.
 
Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, hükümetle beraber avantajlı konut kredilerinin daha "hedefe yönelik" olması için bir düzenleme gerçekleştirmeyi öneren Merkez Bankası Başkanı, konut kredilerinde halkın gelir seviyesine göre farklı uygulamalara gidilmesini teklif etti. 

Rusya da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 arttı!
 
Cian isimli emlak şirketi tarafından açıklanan verilere göre, Rusya’da 18 metropolde yeni konutlarda ortalama metrekare fiyatı 159 bin 700 rubleye (1787 dolar) çıktı. Söz konusu bu rakam 30 gün öncesine göre yüzde 2,4 fazla.

TİCARİ EMLAK YATIRIMLARI ARTTI

Yine açıklanan rakamlara göre Rusya’da ticari emlak yatırımlarının bu senede de rekor seviyede olması, önümüzdeki seneden itibaren de düşüşe geçmesi bekleniyor.
 
Kommersant gazetesinin haberine göre, Rusya'da bu sene ticari emlak yatırımlarının toplam hacminin 750 milyar rubleye ulaşması bekleniyor.
 
Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan IBC Real Estate uzmanları, önümüzdeki sene ise ticari emlak yatırımlarının hacminin 400 milyar rubleye kadar inmesini öngörüyor.

Yine verilen bilgiye göre NF Group ise bu rakamı 400 milyar ruble olarak tahmin ediyor.  Ayrıca yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Rusya’yı terk eden yabancı şirketlerin gayrimenkullerini elden çıkarması nedeniyle bu sene satışların rekor kırdığı belirtiliyor.

 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık ev sahibi istediği saatte müşteri getiremeyecek!

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Ev almak isteyenler arsaya yöneldi! 1’e 5 kazandıran arsalar var!


Geri Dön