28 / 08 / 2024

Rusya krizi Türkiyedeki otelleri radikal önlemlere yönlendiriyor

Rusya krizi Türkiyedeki otelleri radikal önlemlere yönlendiriyor

Bunlar arasında otel kontenjanlarının bir bölümünü kapatmak veya tesisi hiç açmamak da var Antalya turizminde yüzde 30 payı olan Rusya'yla yaşanan kriz, Antalya'da turizm sektörünü farklı ve radikal önlemler almaya itiyor.

Neden barınma krizi yaşıyoruz? Deva Partili Cem Avşar: Dar ve orta gelirliler değil, lüks konutlar öncelik oluyor!

Barınma krizi Türkiye genelinde gün geçtikçe büyüyor. Kira bedelleri neredeyse asgari ücrete denk duruma gelirken, ev alabilmek de imkansızlaştı. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, konuyu Meclis'te değerlendirdi ve 'Neden barınma krizi yaşıyoruz?' sorusunun yanı

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Putin'in Türkiye ile ilgili doğal gaz açıklaması büyük yankı uyandırdı

Avrupa'ya gaz sevkiyatı konusunda alternatifler arayan Rusya'dan Türkiye'de Avrupa'nın en büyük gaz merkezini kurabiliriz açıklaması geldi. Açıklama yurt içinde ve yurt dışında büyük bir yankı uyandırdı.

Doğal gaz krizi Türkiye’ye yaradı! Avrupalılar kış için geliyor

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan enerji krizinden dolayı Avrupalılar kışı Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor.

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

Rusya'da rekor seviyede dolar satın alındı! Son dakika dolar hamlesi

Rusya'daki vatandaşlar temmuz ayında 176 milyar ruble net döviz alımı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, Rusya'daki tüzel kişilerin haziran ayında 176 milyar ruble net döviz alımı yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Konutta arsa krizi! Türkiye'de arsa maliyeti rekor seviyede! 

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut üretiminde arsa maliyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin arsa maliyeti en yüksek ülke olabileceğini belirtti...

Buğday krizi kapıda! Sadece 10 hafta yetecek stok kaldı

Rusya-Ukrayna savaşı bir yana korona virüs bir yana, dünya devi Çin ve Hindistan’ın da buğday stoku yapmaya başlamasının ardından gıda krizi tüm ülkeleri alarma geçirirken, tarım analiz firması Gro Intelligence’a göre sadece 10 haftalık buğday stoku kaldı.

OPEC'ten kritik açıklama: Rusya krizi kontrolümüz dışında!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Barkindo kritik açıklamalarda bulundu. Barkindo, Avrupa Birliği yetkililerine küresel petrol piyasalarında yaşanan krizin kendi kontrolleri dışında geliştiğini söyledi.

Ukrayna krizi, Türk müteahhitleri etkileyebilir!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş küresel çapta 3. Dünya Savaşı korkusu yarattı. Hem Rusya hem de Ukrayna ile pek çok inşaat malzemesi ithalat ilişkisi bulunan Türkiye bu krizden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Rusya'dan Türkiye'ye 'doğalgaz' çıkışı! Fiyatlar artacak!

Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimler neticesinde Dünya genelinde doğalgaz fiyatlarında artış yaşanmaya devam ederken Rusya Enerji Bakanlığı Türkiye ile ilgili açıklama yaptı.

Rusya krizi alüminyumu vurmadı!

Rusya bir çok hammaddeleri elinde tutması açısından hayati bir öneme sahip. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz milyonlar tarafından takip ediliyor. Piyasalarda, son olanlardan sonra büyük gelişmeler yaşanıyor. Altın ve doların zirve yaptığı bu günde alüminyum bu durumdan nasıl etkilenecek?

Rusya krizi Türkiyedeki otelleri radikal önlemlere yönlendiriyor Haberi

Rusya krizi Türkiyedeki otelleri radikal önlemlere yönlendiriyor

Bu önlemlerin arasında sezonu geç açmak ve erken kapatmanın yanı sıra otel kontenjanlarının bir bölümünü açmamak ve hatta bu yıl otelleri açmamak gibi radikal öneriler de yer alıyor. 


KONU BAKANLIĞA GİTTİ 

Özellikle otellerin kontenjanlarının bir bölümünü bu sezon açmama önerisi sıklıkla dile getirilmeye başlandı. Böyle bir uygulamayla otellerin doluluk hedefine ulaşmak için yapacağı fiyat indirimlerinin önüne geçilmesi öngörülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da bu önerinin sunulduğu ancak özel sektöre böyle bir zorunluluğun getirilemeyeceği cevabının alındığı öğrenildi. 


ZORLAMAYLA OLMAZ 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turistik tesisleri böyle bir uygulamaya zorlamanın mümkün olmadığını ancak şirketlerin bu tip önlemleri kendi içlerinde alacaklarını ifade etti. Ayık, "Birçok otel 100 odalık bir kapasitesi varsa, sanki 80 odası varmış gibi pazarlama faaliyetlerine gidebilir" dedi. 


REZERVASYONA GÖRE 

Otellerin nasıl bir...