28 / 04 / 2024

OPEC'ten kritik açıklama: Rusya krizi kontrolümüz dışında!

OPEC'ten kritik açıklama: Rusya krizi kontrolümüz dışında!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Barkindo kritik açıklamalarda bulundu. Barkindo, Avrupa Birliği yetkililerine küresel petrol piyasalarında yaşanan krizin kendi kontrolleri dışında geliştiğini söyledi.



OPEC Genel Sekreteri Mohammed Barkindo, AB Komisyonu Enerji Üyesi Kadri Simson'a, yaptırımlar nedeni ile Rusya'nın petrol arz kayıplarının günde 7 milyon varili geçebileceğini ve OPEC'in bu kaybı telafi etmesinin zor olacağını söyledi.

OPEC ten kritik açıklama: Rusya krizi kontrolümüz dışında!

Barkindo petrol fiyatlarının arz talebinden daha çok siyasi faktörler nedeni ile dalgalandığını belirterek "bu nedenle OPEC'in yapabileceği çok fazla bir şey yok. Yaşanan krizler piyasada yüksek volatiliteye neden oldu. Ancak ekonomik temellere dayanmayan bu faktörler OPEC'in kontrolü dışında" ifadesini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön