27 / 04 / 2024

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira artışı ile ilgili kritik açıklama geldi!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira artışı ile ilgili kritik açıklama geldi!

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren yüzde 25 kira artış ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kritik açıklama geldi. 



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten  kira artışlarının yüzde 25’i geçmemesi ile ilgili ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren kritik açıklamalarda bulundu. 

YÜZDE 25 KİRA ARTIŞI İLE İLGİLİ KRİTİK GELİŞME!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artışlarının yüzde 25’i geçmemesi, kira uyuşmazlıklarının arabulucuya gitmesi gibi tedbirlerin geçici nitelikte olduğunu ve piyasayı normal işleyişine doğru sevk etmeyi amaçladığını açıkladı.

DAR GELİRLİ VATANDAŞIN KONUTA ERİŞİMİ ARTACAK!

Bakan Şimşek, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fahiş artışların önüne geçmek üzere, konut arzı artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını söyledi.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira artışı ile ilgili kritik açıklama geldi!

KİRADA YÜZDE 25 SINIRI GEÇİCİ BİR UYGULA MI?

Yüzde 25 kira sınırı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yüzde 25 sınırının kaldırılması beklenen bir gerçek olduğunu söyleyerek ''Gayrimenkul sektörü pandemi döneminden itibaren yaşadığı üretim eksikliğini derin bir şekilde hissetmeye devam ediyor.

Gerek artan maliyetler gerekse de finansmana erişimdeki problemler gayrimenkule erişimi gittikçe zorlaştırdı. İster istemez de aslında insanların daha yoğun bir şekilde kiralık dairelere talebi gerçekleşti.'' dedi.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira artışı ile ilgili kritik açıklama geldi!

KİRA FİYATLARI BİR ÇOK ŞEHİRDE ARTTI!

Özelmacıklı şubatta yaşanan deprem felaketinin, kentsel dönüşüm gibi ihtiyaçların  arttığın ve son dönemde üniversite öğrencilerinin ihtiyaçları fiyatları önemli bir derecede birçok şehirde artırdığından bahsetti.

Özelmacıklı kira fiyatlarındaki artışları  ''Gerek memur maaşlarına yapılan artışlar gerekse asgari ücrette son 1 yılda yüzde 100’ü geçen artışlar, bu kadar farklı kalemde artışlar varken aslında TÜFE üzerinden devam edebilecek kira ortalamalarını anlamsız bir yere sınırlandırmak birçok kiracı ile mal sahibini karşı karşıya getirdi ki bu noktada yüzlerce kavga, bıçaklama hatta ölümlere varan konular gündeme geldi.'' ifadelerini kullandı.

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı mahkemelerin yükünü artırdı!

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası resmen başladı! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Geri Dön