30 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası resmen başladı! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası resmen başladı! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen indirim kampanyası bugün resmen başladı. Söz konusu indirim kampanyası için son başvuru tarihi 19 Ekim 2023 olarak belirlendi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığının 21 Haziran 2022 öncesinde yapılan konutlarla ilgili yeni bir indirim kampanyası başlatacağını belirtmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, yüzde 25 indirim kampanyası bugün resmen başladı. Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu başvurular 19 Ekim tarihinde sona erecek. Yine paylaşılan detaylara göre, borcunu peşin ödeyen konut ve iş yeri alıcılarına tam tamına yüzde 25 oranında indirim yapılacak.

 TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası resmen başladı! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASINDAN KİMLER YARARLANACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da faydalanacak.

Yine verilen bilgiye göre, söz konusu bu borcun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar da borç bakiyelerinin yüzde 25’inden az olmamak kaydıyla gerçekleştirdikleri peşin ödemelerde yüzde 25 oranındaki bu indirim kampanyasından yararlanacak.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgiye göre merakla beklenen indirim uygulaması kapsamına alınmış olan projelerde yer alan konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihleri itibarıyla öncelikle borç kapatmanın gerçekleştirildiği aya ait olan söz konusu taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunuyor. Yine paylaşılan bilgiye göre, ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu olmaması da gerekli.

Merakla beklenen söz konusu bu kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç 2022 yılının Haziran ayının sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları faydalanacak. Yine paylaşılan bilgiye göre, taksit sayıları 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları merakla beklenen bu indirim kampanyasından yararlanamayacak.

Ayrıca verilen detaylara göre, pek çok kişinin yüzünü güldüren bu kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de alabilecek.


Geri Dön