27 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başvurusu nereden yapılır? TOKİ 2023 indirim kampanyası şartları neler?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başvurusu nereden yapılır? TOKİ 2023 indirim kampanyası şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2023 yılında başlattığı yüzde 25 indirim detaylarını açıkladı. Peki, TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başvurusu nereden yapılır? TOKİ 2023 indirim kampanyası şartları neler? İşte detaylar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  TOKİ  indirim kampanyasına ilişkin detayları açıkladı. Borcunu peşin ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen iş yeri ve konut alıcılarına yüzde 25 indirim uygulanacak.

TOKİ'den ev ve iş yeri sahiplerine beklenen müjde geldi. Bu kapsamda yüzde 25 indirim kampanyası start aldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından sürdürülen kampanyanın detaylarını Bakan Özhaseki açıkladı.

BAKAN ÖZHASEKİ MÜJDEYİ AÇIKLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde katıldığı TV programında vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla alınan ve geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim kampanyası düzenlediklerini açıklamıştı.

Bakan Özhaseki tarafından açıklanan yüzde 25 indirim kampanyasından, TOKİ'den konut ve iş yeri almış, geri ödemesi 2022 senesi Haziran ayının sonuna kadar başlamış olanlar yararlanabilecek. Satı alan kişiler borç bakiyesinin peşin olarak kapatması halinde yüzde 25 oranında indirim fırsatından faydalanabilecek.

 TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başvurusu nereden yapılır? TOKİ 2023 indirim kampanyası şartları neler?

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI BAŞLADI MI?

Yüzde 25 indirim kampanyası 21 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek ve 19 Ekim'de tamamlanacak.

Kampanya tarihinden sonra gerçekleşecek kısmi ve borç kapatma ödemelerinde ise söz konusu indirim oranından faydalanılması mümkün olmayacak. Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan iş yeri ve konut alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak.

TOKİ YÜZDE 25 KAMPANYASIDAN KİMLER YARARLANACAK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, borcun tamamını ödeyemeyecek olan alıcılar ise borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak koşuluyla yaptıkları ödemeye yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi olarak yararlanabilecek.

Ev ve iş yeri satın alacaklar, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 21 Eylül-19 Ekim 2023 tarihleri arasında satış işlemlerini yapacakları bankadan öğrenebilecek.

 TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başvurusu nereden yapılır? TOKİ 2023 indirim kampanyası şartları neler?

TOKİ BAŞVURULARI NEREYE YAPILACAK?

TOKİ'nin kampanyalarından faydalanmak için, TOKİ'nin web sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

ARACI BANKADAN KONUT KREDİSİ KULLANABİLECEK Mİ?

Alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun olmaması şartı da var.

Kampanyaya dahil olan konut ve iş yeri alıcıları, borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak isterse de Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

Devlet Su İşleri 5 farklı alanda personel alımı yapacak! 2023 DSİ iş şartları neler, başvurular ne zaman sona erecek?

Emlak Konut GYO'dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!

Çengelköy Vera lansmana özel fiyatlarla satışta! Yeni proje! 


Geri Dön