27 / 04 / 2024

Konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?

Konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?

Konut kredisi iadesi için ilk olarak kredinin kullanıldığı bankaya, başvuru yapılması gerekiyor. Bankadan olumsuz cevabın alınması halinde, konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?



Konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?


Konut kredisi; satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi olarak tanımlanıyor. Konut kredisinin tamamen ödenmesi sonucunda konut üzerindeki ipotek kaldırılıyor.


Aylık geliri olduğunu ispatlayan herkes konut kredisi kullanabiliyor.  Bankalar, konut kredisi için gerçekleştirilen işlemler için  kişiler konut kredisi dosya masrafı olarak ücret talep ediyor. 


Bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?


Konut kredisi iadesi için ilk olarak kredinin kullanıldığı bankaya, dosya masrafı iade istemi belirten bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Bankadan olumsuz cevabın alınması halinde, dosya masrafı altında sizden kesilen miktar,  1.161,67 TL’nin altında ise yaşadığınız yerin ilçe kaymakamlığında bulunan hakem heyetine, kesilen dosya tutar,  1.161,67 TL'nin üzerindeyse Tüketici Hakem Heyetine değil, doğrudan Tüketici Mahkemesine başvuru  yapılması gerekiyor. 


Banka dosya masrafı iade dilekçesi!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön