28 / 04 / 2024

TOKİ indirim bombasını patlattı: Yüzde 25 indirim için başvurular 21 Eylül'de başlıyor! İşte başvuru şartları...

TOKİ indirim bombasını patlattı: Yüzde 25 indirim için başvurular 21 Eylül'de başlıyor! İşte başvuru şartları...

TOKİ indirim kampanyasına ilişkin detaylar belli oldu. Bakan Özhaseki, 2022 yılı Haziran ayının sonuna kadar başlamış olanların, TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanabileceklerini söyledi. İşte kampanyanın detayları...



Ev almak isteyenleri sevindirecek haber TOKİ'den geldi.  TOKİ  yüzde 25 kampanyası için düğmeye bastı. Bakan Özhaseki, 2022 yılı Haziran ayının sonuna kadar başlamış olanların, TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanabileceklerini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ tarafından ev alan ve borcu devam edenler için indirim kampanyası hazırlıkları tamamlandı. Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada geri ödemesi 2022 senesi Haziran ayının sonuna kadar başlamış olanların, TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanabileceklerini ifade etti.

Eylül ayında başlayacak olan yüzde 25 indirim kampanyası 19 Ekim'de sona erecek. Ayrıca ev ve iş yeri alıcıları, borçlarını kapatmak istediklerinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi alabilecekler.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından sürdürülen kampanyanın ayrıntılarını Bakan Özhaseki açıkladı. Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve iş yeri alıcılarının yüzde 25 indirimden faydalanabileceğini duyuran Bakan Özhaseki 21 Eylül'de kampanyanın başlayacağını söyledi.

TOKİ indirim bombasını patlattı: Yüzde 25 indirim için başvurular 21 Eylül de başlıyor! İşte başvuru şartları...

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI 2023 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı TRT Haber canlı yayınında vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla alınan ve geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim kampanyası düzenlediklerini duyurdu.

Borcun tamamını kapatamayacak olan alıcılar ise borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları ödemeye yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi olarak faydalanabilecek. Konut ve işyeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 21 Eylül-19 Ekim 2023 tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankadan öğrenebilecek. Yüzde 25 indirim kampanyası 21 Eylül’de başlayacak ve 19 Ekim’de sona erecek.

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI KOŞULLARI NELER?

Bakan Özhaseki’nin açıkladığı yüzde 25 indirim kampanyasından, TOKİ’den ev ve iş yeri almış ve geri ödemesi 2022 senesi Haziran ayının sonuna kadar başlamış olanlar yararlanabilecek. Alıcılar borç bakiyesinin peşin olarak kapatması durumunda yüzde 25 oranında indirim imkânından faydalanabilecek.

TOKİ indirim bombasını patlattı: Yüzde 25 indirim için başvurular 21 Eylül de başlıyor! İşte başvuru şartları...

BORÇLARINI KAPATMAK İSTEYENLER ARACI BANKADAN KONUT KREDİSİ ALABİLECEK

Alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın gerçekleştirildiği aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Öte yandan geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun olmaması koşulu da var. Kampanyaya dahil olan konut ve iş yeri alıcıları, borç bakiyelerini kapatarak bu indirimden yararlanmak isterse de Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

Kampanya tarihinden sonra gerçekleştirilecek borç kapatma ve kısmi ödemelerde ise söz konusu indirim oranından faydalanılması mümkün olmayacak. Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak.

İzmir'de 8 taksitle KDV'den muaf arsa fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Altında rüzgar tersine döndü! Fiyatlar bir anda fırladı! Hemen bakın! 15 Eylül Cuma altın fiyatları

Memurların zamlı Ocak 2024 maaşları tek tek sıralandı! En düşük memur maaşı tam bu kadar olacak! Şimdi bakın!


Geri Dön