14 / 10 / 2024

TOKİ'ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası için son 5 gün!

TOKİ'ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası için son 5 gün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın borcunu peşin ödeyerek, tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için başlattığı yüzde 25 kampanyası için son 5 güne girildi. İşte TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ile ilgili detaylar…




Türkiye’nin 81 ilinde yeni konutlar hayata geçiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan yüzde 25 indirim kampanyası için son 5 güne girildi.

TOKİ’nin merakla beklenen yüzde 25 indirim kampanyası 23 Eylül 2024 tarihi itibarıyla başlamıştı. Peki borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının yararlanacağı  TOKİ  yüzde 25 indirim kampanyasının şartları neler? 


TOKİ ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası için son 5 gün!  


SON BAŞVURU TARİHİ 18 EKİM

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. TOKİ tarafından konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu borcun tamamını kapatamayacak olan yurttaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla yapacakları peşin ödemelerde, yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi şekilde yararlanabiliyor.

TOKİ tarafından başlatılan  yüzde 25 indirim kampanyasından  isteyen konut ve iş yeri alıcıları 18 Ekim 2024 tarihine kadar ilgili bankaya başvurularını yapabilecek. 18 Ekim’den sonra yapılacak borç kapatmalarında herhangi bir indirim oranından yararlanılamayacak.

TOKİ ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası için son 5 gün!  

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM 2024 KAMPANYASINDAN NASIL YARARLANILIR?


Söz konusu kampanya kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın gerçekleştirildiği aya ait taksit ödemelerini yapmış olmaları zorunluluğu aranıyor.  Ayrıca bunun dışında geriye dönük olarak taksit ve emlak vergisi borcunun olmaması da aranan şartlar arasında  yer alıyor.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılının Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları faydalanabiliyor. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamıyor.

Ayrıca Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.

 

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI KREDİ KOŞULLARI 

TOKİ ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası için son 5 gün!

 

2015-2021 döneminde asgari ücretliler ev almak için 265 ay çalışırken, 2024'te bu süre 406 ay oldu!

Kiralarda fark 10 bin TL’ye çıktı! MÜSİAD’dan bölgesel asgari ücret talebi geldi!

Bursa Yıldırım'da 121 gayrimenkul 340 milyon TL'ye satılıyor! KDV'den muaf! 


Geri Dön