05 / 05 / 2024

Rusya mersin nükleer santrali

Rusya mersin nükleer santrali

Sinop'a yapılacak nükleer santralde Japonlarla ortak olan Fransızlar şimdi de Mersin'deki santral için Rusya ile olacak...

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar devam ederken, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, personel yerleşkesini büyütüyor. Söz konusu projeyle 1.683 yeni konutun yanı sıra 75 odalı otel de inşa edilecek.

İş arayan mühendislere müjde! Nükleer Güç Santrali’ne 600 kişi alınacak

Akkuyu NÜKLEER A.Ş. Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Mersin’in Gülnar bölgesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) 600 Türk Mühendisi’nin görev alacağını belirtti. İşte detaylar…

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Bitcoin'e nükleer etkisi: Değer kaybediyor!

Rusya tarafından Ukrayna'daki nükleer santrali vurulduğu ve santralde yangın çıktığı haberlerinin duyulması kripto para piyasalarını etkiledi. Kriptolarda değer kaybı görülürken, Bitcoin'in de 41 bin dolar civarına kadar gerilediği belirlendi. 

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli haftaya atılıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının temel atma töreni Önümüzdeki hafta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in katılımı ile gerçekleşecek.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna onay!

Mersin Gülnar'da kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna itiraz edilmişti. ÇED raporunun kurallara uygun olduğu gerekçesiyle itiraz iptal edildi.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali hakkındaki iddialar mecliste!

CHP Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali projesi hakkındaki çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sağlar sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Akkuyu Nükleer Santrali ortak görüşmeleri sürüyor!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya ile ortaklık görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Rusların Türk tarafında ortağa ihtiyaçları var, şartları görüşüyoruz." dedi.

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı 30 bin dilekçe!

Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmemesini isteyen nükleer karşıtları, Mersin Çevre ve Doğa Derneği öncülüğünde topladıkları imzalı 30 bin dilekçeyle Büyükşehir Meclis Üyelerine seslendi.

Rusya mersin nükleer santrali Haberi

Rusya mersin nükleer santrali
Rusya'nın kamu nükleer şirketi Rosatom'un Fransız enerji şirketi EDF ile ortaklık kurmak istediği ve Türkiye'de inşa edeceği nükleer enerji santralinde EDF'nin hisse sahibi olmasını önerdiği...