15 / 05 / 2024

rusya nükleer uzmanlık öğrencileri

rusya nükleer uzmanlık öğrencileri

Akkuyu'daki nükleer santral projesinde yer alacak Rusya'da nükleer uzmanlık eğitimindeki 257 Türk öğrenciden 83'ü hazırlık, 71'i birinci sınıf, 62'si ikinci sınıf ve 41'i de üçüncü sınıfta öğrenim görüyor..

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

Petrol fiyatlarında şok! 3 haftanın en düşük seviyesinde! İşte yeni fiyatlar...

Petrol fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşandı ve Salı günü, geçtiğimiz 3 haftadaki en düşük seviyeyi gördü. Yaşanan bu hızlı düşüşe Rusya tarafından İran nükleer anlaşmasıyla ilgili görüşmelerin en kısa sürede başlamasından taraf olduğuna dikkat çekmesi etki etti.

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Rönesans Holding, Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksini inşa etti!

Rönesans İnşaat, Moskova Sheremetyevo Havalimanı'nın 15 milyon kapasiteli B tarminalini inşa etmişti. Havalimanı'nın C Terminalinin tamamlanmasıyla Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksi tamamlanmış oldu...

İdlib'de rejim ve destekçisi Rusya'nın yol açtığı yıkım büyüyor!

Beşşar Esed rejimi, Rusya'nın da desteğiyle İdlib'de stratejik bir köy ve tepeyi ele geçirdi, bir hastane de hizmet dışı kaldı.

İÜ Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 13 Nisan'da başlıyor!

İstanbul Üniversitesi (SEM) ve Management Plus işbirliği tarafından düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı’nın yirmincisi 13 Nisan'da başlıyor.

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 14 Nisan'da başlıyor!

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 14 Nisan - 13 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek..

16. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 24 Mart'ta başlıyor!

24 Mart'ta başlayan 16. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı, Beyazıt'taki İstanbul Üniversitesi Kongre Salonu'nda gerçekleşecek.

16. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 10 Şubat'ta başlıyor!

İstanbul Üniversitesi ve ManagementPlus işbirliğinde düzenlenen 16. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 10 Şubat'ta başlıyor.

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 2 Aralık'ta başlıyor!

“Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı” 2 Aralık 2017 den itibaren İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde Cumartesi-Pazar günleri dersler olacak şekilde başlıyor.

Rönesans İnşaat Rusya'nın 84'ncü büyük özel şirketi oldu!

Ekonomi dergisi Forbes tarafından açıklanan "Rusya'nın en büyük özel şirketleri" listesinde Rönesans İnşaat yerini aldı. Rönesans İnşaat Rusya'nın 84'ncü büyük özel şirketi oldu.

rusya nükleer uzmanlık öğrencileri Haberi

rusya nükleer uzmanlık öğrencileri

Akkuyu'da kurulacak nükleer santral projesinde yer almak üzere Rusya'da nükleer uzmanlık eğitiminde olan Türk öğrenciler, Akkuyu projesine uygun bir programla yoğun eğitimden geçiyor.


Türkiye'nin nükleer geleceğinde aktif rol alacak öğrenciler, Rusya Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi'ndeki beş buçuk yıllık eğitimleri boyunca 20 bin saatin üzerinde ders alıp, 500 saati aşkın pratik yapma imkanı bulacak. 2011 yılında başlayan eğitim programı çerçevesinde, Moskova'da 257 Türk öğrenci nükleer enerji alanında eğitim alıyor. Bunlardan 83'ü hazırlık, 71'i birinci sınıf, 62'si ikinci sınıf ve 41'i de üçüncü sınıfta öğrenim görüyor. 


Rusya Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Obninsk Enstitüsü Direktörü Natalya Ayrapetova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk öğrencilerden memnun olduklarını söyledi. Türk öğrencilerin nükleer alanda Rusya standartlarına uygun eğitim aldıklarını ifade eden Ayrapetova, "Türk öğrencilerin eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, ülkelerinin...