27 / 04 / 2024

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.



Savaşın sonuçları finans sektörünü vurmaya devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından Rus bankacılık sistemine ve büyük bankalara yönelik uygulamaya sokulan yaptırımlar sonuç vermeye başladı. Rusya’nın en büyük devlet Bankası Sberbank önce dünya genelinde faaliyet gösterdiği bir çok ülkeden çıkmak zorunda kalırken açıklanan 2022 finans rakamları bankadaki çöküşün habercisi oldu.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Sberbank'tan kamuoyuna yapılan resmi açıklamada, bankanın, geçen yılın ikinci yarısı itibarıyla tekrar kar etmeye başladığı ancak 2022'deki net karının bir önceki yıla kıyasla yüzde 75,7 gerileyerek 300,2 milyar rubleye düştüğü kaydedildi.

Bankanın net karının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artarak 125,5 milyar rubleye çıktığı belirtildi. Bankanın karlılığında toparlanma gözlense de önceki döneme kıyas yapıldığında çöküşün devasa olduğu da gözden kaçmıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön