02 / 05 / 2024

rusya ruble

rusya ruble

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra kendisine ambargo uygulayan ülkelere doğal gazı rubleyle satacağını açıklamasının ardından AB'de doğal gaz fiyatları arttı. AB'nin Rusya'ya gazın parasını ödeyebilecek miktarda ruble rezervi olmayabileceği iddia edildi. AB, rotayı ABD'ye çevirdi.

Moskova'nın en pahalı dairesi görenleri hayrete düşürdü! Kirası 14 milyon ruble!

Rusya Moskova'da Şubat ayı itibarıyla en pahalı dairenin kirası 14 milyon ruble olarak açıklandı. İşte Moskova'daki en pahalı 3 kiralık daire...

Rusya’da yeni konut fiyatlarında rekor artış! üç seneda yüzde 90 arttı!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’da son 3 senede yeni konutların fiyatlarının yüzde 90 oranında arttığını söyledi. Üç sene önce dolar 77 ruble iken bugün 89 ruble bandında. 

Rusya’da dijital ruble dönemi başlıyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede dijital rublenin kullanımına yönelik yasanın yürürlüğe girmesi için onay verdi. Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, Rusya'da dijital ruble dönemi başlayacak.

Rus Televizyonunda dikkat çeken Türkiye açıklaması! "Deney yaptık" ve "dost ülke" vurgusu

Rusya, Ruble ile doğal gaz satışının ardından Türkiye'ye Ruble ile tahıl sattığını duyurdu. Rus Televizyonuna konuşan Başbakan Yardımcısı Viktoriya Abramçenko, bunun bir deney olduğunu kaydetti.

Rusya'da rekor seviyede dolar satın alındı! Son dakika dolar hamlesi

Rusya'daki vatandaşlar temmuz ayında 176 milyar ruble net döviz alımı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, Rusya'daki tüzel kişilerin haziran ayında 176 milyar ruble net döviz alımı yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Rusya o ülkenin de doğal gaz vanasını kapatma kararı aldı! Ruble krizinde son halka

Rusya'nın 1 Nisan'dan itibaren doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklamasının ardından süreç başladı. Ülkeye rubleyle ödeme yapmayan Avrupalıların doğal gaz vanaları teker teker kapanmaya başladı. Son halka ise bakın kim oldu?

Rusya'dan ruble resti! Ödemeyi kabul etmeyen ülkeye gazı kesti

Rusya, ruble ile ödeme yapmayı reddeden Hollanda'ya bugünden itibaren gaz akışını kesmeye karar verdi. Hollanda Gaz Şirketi, gaz akışının durmasıyla ilgili 'Sonuçlarını öngörmek imkansız' açıklaması yaptı. Rusya, ise tehdidinde ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.

Rusya'dan altın ve gümüş fiyatlarını çok sert yükseltecek adım! Plan uygulamaya girerse...

20 Şubat 2022 Perşembe günü Ukrayna'yı işgal girişimi başlatan Rusya, uluslararası arenada ekonomik boykot yiyince çareyi yeni stratejiler geliştirmekte arıyor. Daha önce doğal gaz ödemelerini ruble ile alacağını açıklayan Rusya şimdi de yeni bir ekonomik planı duyurdu.

Putin'den ruble kararı! 1 Rus rublesi kaç TL?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, doğal gazı dost olmayan ülkelere ruble karşılığında satma kararı Avrupa ülkelerini ayağa kaldırdı. Dünya gündemine bomba gibi düşen bu açıklama sonrasında yüz binlerce kişi rubleyi araştırmaya başladı...

Rusya'nın doğal gaz hamlesi sonrası AB rotayı Okyanus Ötesi'ne çevirdi

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra kendisine ambargo uygulayan ülkelere doğal gazı rubleyle satacağını açıklamasının ardından AB'de doğal gaz fiyatları arttı. AB'nin Rusya'ya gazın parasını ödeyebilecek miktarda ruble rezervi olmayabileceği iddia edildi. AB, rotayı ABD'ye çevirdi.

Rusya'da ilk 9 ayda konut satış rekoru kırıldı!

Rusya vatandaşları senenin ilk 9 ayında konut alımına 265 milyar ruble, yani 3,6 milyar dolar para harcarken yeni bir emlak satış rekoruna imza atıldı. Analistler, sene sonu itibarıyla söz konusu miktarın 350 ile 390 milyar rubleye kadar ulaşacağını öngörüyor.

Rusya'da konut fiyatları en çok hangi bölgede arttı?

Rusya'da emlak sektörü hareketleniyor. Yeni Moskova'da ev fiyatları 20 milyon ruble (268 bin dolar) barajını geçti.

Rusya'da ticari emlak yatırımına talep azalıyor!

Rusya’da ticari emlak yatırımları son beş yılın en düşük seviyesine düştü. Buna göre, 2021’in ilk çeyreğinde arazi ve ticari emlak satışlarının toplam hacmi, önceki yıla göre 1 milyar ruble azaldı.

rusya ruble Haberi

rusya ruble

Rusya'nın Avrupa'ya ihraç edilen doğal gazın ödemelerini artık dolar ya da avro ile değil rubleyle alacağını açıklamasının ardından Avrupa Birliği ülkeleri zor duruma girdi. Ekonomistler Avrupa'nın elinde doğal gaz parasını ödeyebilecek yeterli miktarda rezerv olmayabileceğini iddia etti. Rubleyle doğal gaz satışının başlaması halinde Avrupa'nın 15 trilyon rubleye (150 milyar euro) ihtiyacı olduğuna dikkat çekildi. Rusya'nın açıklamasının ardından rublenin değeri arttı. Avrupa'da doğal gaz fiyatları 97 avrodan 118 avroya çıktı.

PUTİN: DOLAR VE AVRO BİZİM İÇİN ARTIK ANLAMSIZ

Rusya Devlet Başkanı Putin, alınan yeni karara ilişkin Rusya’nın ihracatta ödemeleri dolar ve avro ile almasının anlamsız olduğuna vurgu yaptı. Putin, “ABD ve AB’ye mallarımızı tedarik ederken ödemeleri dolar, avro ve bazı para birimleri üzerinden almanın artık bizim için hiçbir anlam ifade etmediği açıktır. Dost...