01 / 05 / 2024

Rusya turizmi

Rusya turizmi

Geçen yılki rakamlara ulaşmayı umut ettiklerini belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, " Rusya 'dan son dakika rezervasyonları başladı " dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm için önlem aldı!

Türkiye, Rusya 'da yaşanan ekonomik koşullar nedeni ile düşüş beklenen sezonu kayıpsız kapatmak için bir dizi önlemler aldı.

Tur operatörlerinin indirimi Rusya'dan rezervasyon getirmedi!

Şubat'ın ortasına geldik. Rusya'dan tek bir rezervasyon yok. Batı ile çalışan tur operatörleri de bunu fırsat bilip indirim istedi. Mecburiyetten % 25 hatta % 40 indirim yapan tesisler var.

Rusya'ya turizmde alternatif çeşitler sunulacak!

Rusya'ya turizmde alternatif çeşitler sunulacak. Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında gösterilen Emitt Fuarı'nın 19 'uncusu, 22 - 25 Ocak tarihleri arasında TÜYAP 'ta gerçekleştirilecek.

Turizmci Rusya'daki kriz için fiyat düşürmesin!

Rusya'da yaşanan ekonomik gelişmeler, Türk iş dünyasını endişelendiriyor. Rublenin dolar karşısındaki düşüşü ihracatçıları olumsuz etkilerken, en fazla turisti bu ülkeden ağırlayan turizmci 2015'ten endişe duyuyor.

Rusya turizm şirketleri üzerindeki denetimi sertleştiriyor!

Rusya'da hükümet, son aylarda bazı büyük turizm şirketlerinin iflas etmesinin ardından turizm şirketlerinin yükümlülüklerinin artırılması ve turistlerin haklarının korunmasını öngören yeni bir yasa tasarısını parlamentoya sundu.

Rusya Ukrayna savaşı turizmi nasıl etkileyecek? Tatil rezervasyonlarında iptal var mı?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin turizm sektörüne etkilerini değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

Türk inşaat şirketleri Rusya'daki yatırımlarını raftan indirecek!

Türk turizmi ve inşaat sektörü Rusya krizinin çözülme yoluna girmesini sevinçle karşıladı. Özellikle zengin Ruslar'ın ilgisini çeken 'butik' projeler üreten inşaat şirketleri raftaki yatırımlarını indirmeye hazırlanıyor.

Güral Gür: Rusya'daki kriz turizmi olumsuz etkiliyor!

NG Hotels&Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür Rusya'daki gelişmeler sonrasında turizmi değerlendirdi. Güral Gür Rusya'da yaşanan olayların Türkiye turizmine olan olumsuz etkilerinin halen devam ettiğini ifade etti.

Rusya'daki ekonomik kriz turizmi de vuruyor!

Rusya'da giderek derinleşen ekonomik kriz, Türkiye'de ihracattan sonra turizmi de olumsuz etkilemeye başladı. 2015 yazı için yapılan rezervasyonlarda şimdiden yüzde 15 düşüş olurken, kaybın yüzde 30'u bulacağı öngörülüyor.

Antalya turizmi Rusya ekonomisinden etkilenecek!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Rusya'nın siyasi ve ekonomik durumunun Antalya'yı olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Budak, Ekim ayında Rusya ekonomisinin daha da gerilediğini söyledi.

Numan Olcar: Mersin turizmde umudunu Rusya pazarına bağladı!

Ortadoğu’da savaş ortamı nedeniyle turizmde 4 yıl önceki rakamlara gerileyen Mersin, umutlarını Rusya pazarına bağladı. İş çevreleri konut alımında en çok Mersin’i tercih eden Rusları sağlık turizmi projeleri ile kente çekmek istiyor

Mersin turizmde umudunu Rusya pazarına bağladı!

Ortadoğu’da savaş ortamı nedeniyle turizmde 4 yıl önceki rakamlara gerileyen Mersin, umutlarını Rusya pazarına bağladı. İş çevreleri konut alımında en çok Mersin’i tercih eden Rusları sağlık turizmi projeleri ile kente çekmek istiyor

Rusya turizmde içe yöneldi, Antalya tedirgin oldu!

CORNELIA Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Rusya hükümetinin Soçi’de olimpiyatların ardından boşalan 5 yıldızlı oteller ile Kırım’a özel vergi indirimiyle iç turizmi canlandırmayı hedeflediğini vurguladı...

Sadece beş otel ilk 100'e girebildi!

Rusya turizmi için ayrı bir öneme sahip olan Alanya, Rus portallı bir internet sitesinde yapılan anket çalışmasında ilk 100 otel arasına sadece 5 otel ile girebildi.

Sağlık Turizmi ve Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı açıldı!

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ ( ANFAŞ ) tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Sağlık Turizmi ve Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı başladı. Fuar 16 Kasım'da sona erecek...

Türkiye ve Rusya alışveriş merkezi geliştirmede başı çekiyor!

Cushman & Wakefield tarafından yayınlanan son Avrupa Alışveriş Merkezleri Gelişme Raporu’na göre Türkiye ve Rusya, 2013'ün ilk yarısında tüm Avrupa'da açılan toplam AVM alanının yaklaşık yarısı kadar yeni AVM alanını hizmete açtılar...

Kahramanmaraş'a Rusya'dan kardeş şehir geliyor!

Kahramanmaraş, Rusya Federasyonu’nu oluşturan ülkelerden biri olan Kabartay-Balkar Cumhuriyeti’ nin başkenti olan Nalçik’le kardeş şehir oluyor. Konuyla ilgili hazırlanan protokol Belediye Meclisi tarafından karara bağlandı...

Rönesans Holding, Umut'a Rusya'dan ev hediye etti!

ANTALYA'da geçirdiği trafik kazasının ardından felç kalan, konuşamayan ve kimliği belirlenemediği için "Umut" adı verilen genç ile 5 yıldır koruyucu anneliğini yapan Gülsüm Kabadayı'ya, Rusya'da faaliyet gösteren Rönesans Holding ev hediye etti...

Rusya turizmi Haberi

Rusya turizmi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy, Rusya konusunda son dakika rezervasyonlarının başladığını belirterek, geçen yılki rakamlara ulaşmayı umut ettiklerini söyledi. 


TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu tarafından Bodrum ilçesinde düzenlenen "Geleneksel Sezona Merhaba" gecesine katılan Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, turistlerin ya dertten ya da zevkten Bodrum'a geldiklerini söyledi. 


Turizm konusunda Türkiye'nin geçmiş yıllarda tecrübesiz olduğunu ancak zamanla tecrübe kazandığını anlatan Ulusoy, şu anda ihracatın yüzde 21,8'ini karşılayan, dış ticaret açığının yüzde 40,6'sını kapatan bir sektör haline geldiklerini kaydetti. 


Rusya'daki ekonomik krize değinen Ulusoy, krizin izlerinin yavaş yavaş silinmeye başladığını ifade etti. Ulusoy, "Rusya'dan son dakika rezervasyonları başladı. Geçen yılki rakamlara ulaşmayı umut ediyoruz" diye konuştu.


Turizmde Türkiye'nin kültürel, tabiat değerlerine önem verdiğine işaret eden Ulusoy, "Toprağın altındaki de, üstündeki de bizim. Bunlar bizim...