03 / 05 / 2024

Rusya üniversite bina çökmesi

Rusya üniversite bina çökmesi

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki üniversite binasının bir bölümü çöktü. Rus haber ajansları enkaz altında kalanlar olduğunu duyururken, acil durum yetkililerinin verdiği bilgiye göre olayda ölen ya da yaralanan yok.

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

Doçent Viktor Bokov: Deprem vergileriyle çok bina inşa edilemez!

Rusya Hidrometeoroloji Üniversitesi Jeofizik Uzmanı Doçent Viktor Bokov yaptığı açıklamada deprem vergilerinin tahminlerin iyileştirilmesi için kullanılması gerektiğini, bu paralarla çok bina inşa edilemeyeceğini söyledi

Rusya'da inşaat halindeki bina çöktü: 2 ölü!

Rusya Novosibirsk'te, inşaat halindeki binanın çökmesi sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti.

Rusya'da üniversite binası çöktü!

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki üniversite binasının bir bölümü çöktü. Rus haber ajansları enkaz altında kalanlar olduğunu duyururken, acil durum yetkililerinin verdiği bilgiye göre olayda ölen ya da yaralanan yok.

Rusya'da bina iş makinasının üzerine çöktü!

Rusya'da bir binanın yıkımı sırasında bina iş makinasının üzerine çöktü. Faciadan dönülen olayda can kaybı yaşanmadı.

Adnan Menderes Üniversitesi'ne ek bina yapılacak!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, 2017'de üniversite yatırımları için ayırdıkları 30 milyon liralık bütçenin bir kısmı ile hastaneye ek bina yapacaklarını söyledi.

Vestel Rusya'daki fabrikasını kapattı!

Vestel, Rusya’da geçen yıl yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu ülkedeki fabrikasını kapattı. Vestel CEO’su Turan Erdoğan “Uçak düşürülmesi olayından önce fabrikayı kapamıştık. Bina her yerde bulunur. Makineleri taşıyacağız” dedi.

Geleceğin mimarları Gölpazarı'nda bina onarımı yapıyor!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin 2013'ten bu yana yaz aylarında Gölpazarı ilçesinde yürüttüğü projeye katılan üniversite öğrencileri, bina onarımı ve inşaatı çalışmalarında mesleğin inceliklerini öğreniyor.

Öğrenciler depreme dayanıklı bina tasarlayacak!

DASK sallıyor, binası sağlam kalan üniversite kazanıyor. DASK tarafından ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının finali için 155 üniversite öğrencisi ve danışman İstanbul'da buluştu.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finali yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın finali için Türkiye’nin dört bir yanından 155 üniversite öğrencisi ve danışman öğretim üyesi İstanbul’da buluştu.

Rusya Sibirya'da 25 katlı binada yangın çıktı!

Rusya’nın Sibirya bölgesi kentlerinden Krasnoyarsk’ta bulunan 25 katlı bir bina henüz belirlenemeyen bir sebeple alev aldı. 120 dairenin bulunduğu binanın 18. katında çıkan yangın kısa sürede binanın tamamına yayıldı...

Alan Mimarlık Rusya’yı Yeşil Bina Sertifikası ile Türk firması tanıştırdı!

Son yıllarda yaptığı “yeşil bina danışmanlığı” ile dikkatleri üzerine çeken ALAN Mimarlık ve Proje Yönetimi, Rusya Federasyonu’nun ticari binalarını “LEED sertifikası” ile tanıştıran ilk firma oldu.

Rusya üniversite bina çökmesi Haberi

Rusya üniversite bina çökmesi

Rusya'nın St. Petersburg kentinde yer alan Bilgi Teknolojisi, Mekanik ve Optik Üniversitesi binası 5’inci katından 2’inci katına kadar çöktü. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre Rusya Acil Durumlar Bakanlığının basın servisi tarafından yapılan açıklamada, çökme sebebinin bina onarımı sırasında hatalı bir işlem yapılması sonucu yaşandığı tahmin edildiği aktarıldı.

Beş katlı binada; beşinci kattan ikinci kata kadar tavan çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Çökmenin ardından binada bulunan 60 kişi tahliye edildi.