05 / 05 / 2024

rusyada türkiye turizmi

rusyada türkiye turizmi

Rusya turizm fuarında Türkiye damgasını vurdu. "Doğu' dan batıya, kuzey'den güneye " turizm köprüsü tasarımında, bin on metre karelik alana kurulan Türkiye destinasyonu, fuarın en çok ilgi çeken bölümünü oluşturdu.

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Türkiye dünya turizmi pazarında tanıtılacak!

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken saklı cennet diyarı Türkiye'nin tanıtılması amacıyla birçok çalışma yapılıyor. Biz de turistlerin ve bu güzelliklerin içerisinde yaşayanların mutlaka gezmesi, görmesi ve yapması gerekenleri sizler için derledik.

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Türkiye'de 2015'te 36 milyar dolar turizm geliri bekleniyor!

Türkiye turizmi, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara rağmen, 2014 yılını turizm açısından başarılı bir şekilde kapattı. Değerlendirmelere göre Türkiye, turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ıncı sırada yer aldı.

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Türkiye'de 527 doğa turizm alanı belirlendi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye'deki tabii güzellikleri turizme kazandırmak için Doğa Turizmi Gelişme Planı'nı uygulamaya koydu. Bu kapsamda 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirlendi..

Türkiye kış turizminde zirveye oynuyor!

Türkiye Seyanat Acentaları Birliği, (TÜRSAB) kış turizmi raporuna göre Türkiye kış turizminde artık zirveye oynuyor. Türkiye, kış sezonunun vazgeçilmezi olan kayak tesislerinde de ilerleme kaydediyor...

Türkiye kayak turizminde ilerleme kaydediyor!

Türkiye Seyanat Acentaları Birliği, (TURSAB) kış turizmi raporuna göre, sömestr döneminde kayak keyfinin maliyeti Kartalkaya'da 5 gecelik 3.200 lira, Fransa Alpleri'nde ise uçak bileti dahil 4 bin lira.

Türkiye'de Gelişen Kış Turizmi ve Değişen İklim Paneli düzenlendi!

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Minerva Han'da yapılan "Türkiye'de Gelişen Kış Turizmi ve Değişen İklim" paneline önemli isimler katıldı. Katılımcılar kış turizminin son durumunu değerlendirdi.

Türkiye'deki turizmin yüzde 30’unu kongre turizmi teşkil ediyor!

MNG Turizm Genel Müdürü Oğuz Terzi, “Türkiye’nin dünya turizm pastasının yüzde 30’unu teşkil eden kongre turizmine ya da 100 milyar dolar büyüklüğe sahip sağlık turizmine kayıtsız kalması mümkün değil” dedi.

rusyada türkiye turizmi Haberi

rusyada türkiye turizmi

Rusya'nın en büyük turizm fuarlarından sayılan "Intourmarket 2014 Moskova"ya Türkiye damga vurdu.


"Doğu'dan batıya, kuzey'den güneye" turizm köprüsü tasarımında, bin on metre karelik alana kurulan Türkiye destinasyonu, fuarın en çok ilgi çeken bölümünü oluşturdu. 


TÜrkiye destinosyanunda, Selçuklu kapısıyla karşılanan misafirler, ebru sanatıyla hayranlığı, halk oyunlarıyla coşkuyu yaşadı. Türkiye'nin tarihi, turistik, ve kültürel değerlerini betimleyen motifler ve yüze yakın fotoğrafla sanat galerisine benzeyen destinasyon, fuar boyunca en çok ziyeret edilen yerlerden oldu.


- Dünyayı kucaklayan turizm köprüsü


Moskova'daki fura özel hazırlanan Türk ekibi, tanıtımı "Dünyayı kucaklayan turizm köprüsü" formatında tasarladı. Destinasyonun üst kısmında, kuzeyden güneye ve doğudan batıya doğru ilerleyen köprü şeklindeki sütunlarla bu duygu oluşturulmaya çalışıldı.


Türkiye'nin kültürel zenginliğini yansıtan stantda, misafirler Selçuklu mimarisini taşıyan kapıyla karşılanıyor. Kapıdaki, bayrak kırmızısının ağırlıkta kullanıldığı kapı, renkleri...