28 / 04 / 2024

rusyadaki müteahhitler ne durumda

rusyadaki müteahhitler ne durumda

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya'nın ülkedeki Türk müteahhitlik firmalarına yönelik son günlerdeki uygulamaları ile zorluklarını anlattı.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Müteahhitler isyanda! Demir fiyatlarına bir zam daha geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından yükselişe geçen demir fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Gelen zamlar sonrası müteahhitler isyanda. Peki 1 ton demirin fiyatı ne kadar? 4 Ekim 2023 güncel demir fiyatları.

Demir fiyatları resmen çakıldı! Müteahhitler bayram etti! Demir fiyatları ne kadar oldu? 18 Mayıs demir fiyatları

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden demire son zamanlarda peş peşe indirim geldi. Demir fiyatları resmen çakılırken müteahhitler fiyatlar karşısında bayram etti.  Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 18 Mayıs 2023 demir fiyatları.

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! Müteahhitler isyan bayrağını çekti! 6 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden olan demir fiyatlarına bugün rekor zam geldi. Gelen zamlarla birlikte müteahhitler isyan bayrağını çekti! Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 6 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! Müteahhitler çıldırdı! 24 Eylül 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bu hafta büyük zam geldi. Peş peşe zam gelen demir fiyatları yükseldi. Demir fiyatlarının gören müteahhitler çılgına döndü. Peki demir fiyatlarına ne kadar zam geldi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte 24 Eylül 2022 demir fiyatları..

İnşaat sektöründe indirim haberi! Müteahhitler bayram etti! Demir fiyatlarına dev indirim geldi! Güncel demir fiyatları

Bugün inşaat sektörü indirim haberleri ile sallanıyor. Demir fiyatlarına bugün 100 lira indirim geldi. Müteahhitler bayram etti. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? İşte güncel demir fiyatları 19 Ağustos 2022...

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Türk müteahhitler 2003'ten bugüne 131 ülkede 458,4 milyar dolarlık is üstlendi!

Türk müteahhitler, 2003'ten beri toplam 131 ülkede 458,4 milyar dolar değere sahip 11 bin 273 proje üstlenildi. 

Türk müteahhitler Suudi Arabistan'da 24,3 milyar dolar tutarında 377 proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında müteahhitlik alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Suudi Arabistan'da bugüne kadar 24,3 milyar dolarlık 377 proje üstlenildi" dedi.

İnşaat sektörüne deprem etkisi! Müteahhitler ihale yasağı ile sarsıldı!

İnşaat sektöründe gündemde yer alan ihale yasağı deprem etkisi yarattı. Resmi Gazete'de yayımlanan Yasaklı firmalar listesi ile çok sayıda müteahhide ihale yasağı kararı geldi. Oysaki müteahhitler Tasfiye hakkı beklerken gelen haber ile sarsıldılar...

Müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 24 Eylül tarihinde sona ermesi planlanan grev süresince çimento fiyatlarında değişiklik olmaması halinde boykot süresini uzatabileceklerini açıklamıştı. Peki müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

Türk müteahhitler 128 ülkede 10 bini aşkın proje üstlendi!

TMB Başkan Vekili ve Summa Turizm Yatırımcılığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora, "Türk müteahhitler 128 ülkede üstlendiği 10 binin üzerinde proje ile bugüne kadar yaklaşık 420 milyar dolarlık hacim yarattı" dedi.

Müteahhitler 15 sınıfa ayrıldı!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre müteahhitler 15 sınıfa ayrıldı. Böylece her bir müteahhit, sahip olduğu belgenin türüne göre belirlenen tutardaki yapım işlerini üstlenebilecek.

rusyadaki müteahhitler ne durumda Haberi

rusyadaki müteahhitler ne durumda

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya'nın ülkedeki Türk müteahhitlik firmalarına yönelik son günlerdeki uygulamaları ile ilgili açıklamalar yaptı.


Yenigün, “Rusya'da faaliyet gösteren Türk müteahhitlik firmaları sıkıntı yaratan bazı uygulamalarla karşı karşıya. Birçok şantiyede kimlik ve vize kontrollerinin yapıldığı, turistik vize ile ülkede bulunan işçiler hakkında işlem yapıldığı bilgileri geliyor” dedi.


Yenigün ek olarak, “Firmaların mali denetim amacıyla Rus yetkilileri tarafından ziyaret edildiği, imza aşamasındaki bazı projelerin askıya alındığı, gümrüklerdeki malların denetiminin sıkılaştırılıp işlemlerin yavaşlatıldığı bilgisi geliyor. Konuya ilişkin olarak bugün Ekonomi Bakanı ve bölgede ağırlıklı iş yapan firmalarımızla biraraya gelip gelişmeleri ele alıyoruz. Bu süreçte Rusya tarafından henüz firmalarımızla herhangi bir resmi temas yapılmadı” diye devam etti.


Habertürk


HaberVatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya’da...