20 / 05 / 2024

Rusyanın yaptımlarında inşaat maddesi var mı

Rusyanın yaptımlarında inşaat maddesi var mı

Rus Kommersant gazetesi, Rusya Federasyonu Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı’nın Başbakan Dmitri Medvedev’in talimatıyla Ankara’ya yönelik yeni yaptırım planı hazırladığını yazdı.

İnşaat malzemesi ihracatı 29,31 milyar dolar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi 2024 yılı şubat ayı sonuçlarına göre bu yılın Şubat ayında inşaat malzemesi ihracatı miktar olarak 3,62 milyon tona çıkarken, Şubat itibarıyla yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı da 29,31 milyar dolara çıktı.

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi, depremde 8 saniyede yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri büyük yıkıma neden oldu. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi depremde sadece 8 saniyede yıkıldı.

Selman Özgün: Doğru planlamayla İnşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebilir!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada inşaat yapımı esnasında yapılan hata nedeniyle üretimin yüzde 30'nun yıkılıp tekrar yapıldığını dile getirerek, planlamanın doğru yapılması ve projenin düzgün uygulanmasıyla inşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebileceğini dile geti

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

Vestel solo fırın alımlarında 250 TL'lik Trendyol Cüzdan hediye çeki fırsatı! İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Vestel solo fırın alımlarında 250 TL'lik Trendyol Cüzdan hediye çeki fırsatı başladı. Peki Vestel solo fırın fiyatları kaç lira? İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, 87 tabliyeden 29'unun montajının bitirildiğini açıkladı.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 

Ankara Kızılcahamam'da 3 ay önce yaşanan yangın nedeniyle hasar alan ve sonrasında yıkılan Kasaplar Çarşısı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Rusyanın yaptımlarında inşaat maddesi var mı Haberi

Rusyanın yaptımlarında inşaat maddesi var mı

Rus Kommersant gazetesi, Rusya Federasyonu Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı’nın Başbakan Dmitri Medvedev’in talimatıyla Ankara’ya yönelik yeni yaptırım planı hazırladığını yazdı. 


Plana göre inşaat ve turizm sektörüne ek olarak otelcilik, kereste, pilot eğimi ve devlet ihaleleri alanlarında da Türkiye’ye yeni kısıtlamalar getirilecek.


Kommersant gazetesinin kaynağına göre yeni kararname uyarınca Rus tüzel ve özel kişilerin Türk şirketleriyle imzaladığı sözleşmelerde Rusya’da pasaport anlaşması yapması mümkün olmayacak. Pasaport anlaşması olmadan bankaların Türk şirketlerinin hesaplarına ödeme yapması ve Türk şirketlerinden de Rusya’ya para transferi gerçekleştirmesi mümkün olmayacak. Ayrıca Türk şirketlerinin devlet ihalelerine katılması da tamamen yasaklanacak.


Yeni yaptırımlar sadece 10 Aralık tarihinden sonra imzalanan yeni anlaşmalar için geçerli olacak. Diğer taraftan ileriki dönemlerde daha önce Rusya pazarında faaliyet gösteren Türk şirketler için istisna yapılabileceği öngörülüyor.


Gazete kararnameyle ilgili...