30 / 07 / 2024

Rüzgar Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Bertan Korkmaz

Rüzgar Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Bertan Korkmaz

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'ne kurulması planlanan rüzgar elektrik santraliyle ilgili çalışmalara yarın başlanacak Bertan Korkmaz: "Şu anda projemizin önünde çalışmayı engelleyici hukuksal bir engel yoktur" dedi.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Halit Öztürk evinin elektrik ihtiyacını rüzgar türbiniyle karşılıyor!

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan demirci ustası Halit Öztürk, evinin bahçesine kurduğu rüzgar türbiniyle elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Mersinli İzmir Rüzgar Enerji Santrali projesinde son durum!

YANDER Elektrik tarafından Torbalı. Kemalpaşa ve Bayırdır arasına yapılması planlanan Mersinli Rüzgar Elektrik Santrali projesinde sona gelindi. Bakanlık ÇED süreci tamamlanan proje için İnceleme Değerlendirme toplantısı düzenledi.

Bertan Korkmaz'dan Bodrum RES açıklaması!

Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş.'nin Genel Müdürü Bertan Korkmaz, mahkemenin verdiği ara kararı değerlendirdi. Cari açığının tamamı enerji yetersizliğinden kaynaklanan Türkiye ve Bodrum'un zaman kaybettiğini söyledi.

Yares'ten Bursa'ya rüzgar santrali!

Yares Elektrik Üretim AŞ, Bursa'nın tepelerine rüzgâr enerji santrali (RES) projesiyle geliyor. Şirket Gemlik, Osmangazi ve Gürsu sınırları içinde yer alacak, 30 rüzgar türbininden oluşan 50 MW kurulu gücünde bir santral kuracak.

Teknik Rüzgar Enerjisi Üretim Dağıtım ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Teknik Rüzgar Enerjisi Üretim Dağıtım ve Pazarlama Anonim Şirketi, Arda Yüksel Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 17 Ağustos'ta Kartal, Orta Mahallesi, Yalnız Selvi Caddesi'nde kuruldu.

Ağaoğlu Gemlik Körfezi'nde RES yatırımı yapacak!

Ağaoğlu Enerji Grubu bünyesinde rüzgar enerji santralleri (RES) yatırımları yapmak amacıyla kurulan Bakır Enerji Elektrik üretim AŞ, Kürekdağı RES projesi kapsamında Gemlik Körfezi’nde yatırım yapacak

Akça Enerji, rüzgar ve jeotermal enerjiyle büyüyecek!

Akça Holding 'in enerji üretim olu olan Akça Enerji Üretim A.Ş yatırımlarını rüzgar enerjisine yoğunlaştırdı.

Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Lodos Karaburun Elektrik Üretim A.Ş tarafından İzmir Karaburun'a yapılacak "Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı" projesi için 17 Temmuz'da halkın katılımı toplantısı yapılacak.

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden elektrik üretecekmiş!

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden yararlanmak amacıyla bir proje başlatmış. İTÜ ile yürüteceği projeyle baraj havzalarına rüzgar enerjisi tribünleri kuracakmış ve ihtiyacı olan elektriğin yüzde 20'sini buradan karşılayacakmış.

Kınık Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Kınık ilçesi, Bağalan, Mıstıklı ve Kocaburun köyleri sınırları içerisinde Esinti Enerji Üretim Tic. ve San. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıya çıktı...

Tübitak ilk yerli rüzgar türbinini Temmuz'da açacak!

TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan ilk yerli rüzgar türbini elektrik üretimi için gün sayıyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Tunaboylu, “Projenin ikinci aşamasında 2,5 megavat versiyonu üretilecek” dedi.

Rüzgar Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Bertan Korkmaz Haberi

Rüzgar Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Bertan Korkmaz

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi'ne kurulması planlanan Rüzgar Elektrik Santraliyle (RES) ilgili çalışmalara yarın başlanılacağı bildirildi. 


Rüzgar Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Bertan Korkmaz, bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Bodrum'da yapılacak RES ile ilgili, 2007 yılında başlayan izin, ruhsatlandırma ve imar sürecinde sona geldiklerini söyledi. 


Geriş mevkisindeki çalışmalara yarın başlayacaklarını belirten Korkmaz, "Yarından itibaren artık inşaat sürecine geçtik ve bu sürece başlıyoruz. Şu anda projemizin önünde çalışmayı engelleyici hukuksal bir engel yoktur. Hukuka saygılıyız. Herkesin de bu şekilde saygılı olmasını bekliyoruz" dedi. 


İlk önce yollardan başlayarak inşaata başlayacaklarının altını çizen Korkmaz, "Yürütmeyi durdurma alan birkaç parsel var bölgede. O parselde herhangi bir çalışma yapmayacağız şu anda. Bizim arazinin yaklaşık yüzde 95'i maliye hazinesinde. Şu anda oralarda çalışacağız" diye konuştu.


Korkmaz,...