28 / 04 / 2024

Mersinli İzmir Rüzgar Enerji Santrali projesinde son durum!

Mersinli İzmir Rüzgar Enerji Santrali projesinde son durum!

YANDER Elektrik tarafından Torbalı. Kemalpaşa ve Bayırdır arasına yapılması planlanan Mersinli Rüzgar Elektrik Santrali projesinde sona gelindi. Bakanlık ÇED süreci tamamlanan proje için İnceleme Değerlendirme toplantısı düzenledi.



YANDER Elektrik tarafından Torbalı. Kemalpaşa ve Bayırdır arasına yapılması planlanan Mersinli Rüzgar Elektrik Santrali projesinde sona gelindi. Bakanlık ÇED süreci tamamlanan proje için İnceleme Değerlendirme toplantısı düzenledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yander Elektrik Şirketi tarafından Torbalı. Kemalpaşa ve Bayırdır arasına yapılması planlanan 22 türbinden oluşan Mersinli Rüzgar Enerji Santrali projesinin İnceleme Değerlendirme Toplantısı'nı gerçekleştirildi. Başvuru ve ÇED sürecinin ardından Bakanlık "ta yapılacak toplantı ile karar verilecek. Sürecin tamamlanmasının ardından türbinler iki ilçe sınırlarının birleştiği Çardaklı Tepe, Kartal Tepe, Mersinli Mahallesi. Karlık Tepe, Akçam Tepe Mevkii'nde kurulacak. 


ŞİRKET KİME AİT? 

İki ilçenin yüksek yerlerinde kurulması planlanan santralin sahibi de yine bu alanda yaptığı çalışmalar ile tanınım Bomonti Elektrik AŞ... EvitaTekstil. Beggon Sari, Qmaziy gibi markalarla tekstil alanında,Mefe İnşaat Şirketi ile inşaat alanında yatırımlar yapan grubun sahibi ise Bayram Kınay olarak görünüyor. İstanbul merkezli olan şirketin rüzgar enerji santralleri dışında hidroelektrik santrali (HES) projesi de bulunuyor. Bayram Kınay dışında şirkette Ali İrfan İmik. Emine Kınay, Oktay Tanju Sel ve Mustafa Nami Korkmaz da bulunuyor. Öte yandan proje bölge halkının tepkisini de çekiyor. Yander'in projesine karşı 'Köyümüzde RES istemiyoruz' başlığıyla change.org'ta açılan imza kampanyasında katılımcı sayısı 4.460'a ulaştı. 


Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön