20 / 05 / 2024

rüzgar enerjisi yatırımları 2014

rüzgar enerjisi yatırımları 2014

Doğan Holding Enerji Direktörü Burak Kuyan, Türkiye rüzgâr enerji santralı için 9 bin 900 megavat (MW) kurulu gücün lisans aldığını belirterek, “Rüzgâr açısından yatırım ortamının mutlak suretle iyileştirilmesi gerekli” dedi.

Güneş enerjisi santrali yatırımları teşvik kapsamında!

Hükümet, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteği artırıyor. Bu çerçevede güneş enerjisi santrali yatırımları da teşvik kapsamına alındı.

Öztaş İnşaat, Isparta'da yatırımlarına devam edecek!

Firma yetkilileri Ahmet Öztaş ve Serhat Öztaş firmanın Isparta’da inşaat işlerine devam ettiğini, Güneş Enerjisi ve rüzgar enerjisi alanlarında da yatırım kararı alındığını söyledi.

Mustafa Serdar Ataseven: Rüzgâr yatırımında izin süreçleri sadeleşmeli!

TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye’nin rüzgar enerjisi yatırımlarında 2023 hedeflerine ulaşabilmek için izin süreçlerini sadeleştirilmesi gerektiğini söyledi

Türkiye rüzgar enerjisi yatırımında ilk 10'a girdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği 'nden ( TÜREB ), 2014 yılında rüzgar enerjisi yatırımlarında Türkiye'nin, Avrupa'da beşinci, dünyada onuncu sırada yer aldığı bildirildi.

Tekirdağ'da rüzgar santrali yatırımı yapılıyor!

General Electric (GE), rüzgar enerjisi yatırımcısı Türkerler Holding ile Tekirdağ’daki Barbaros Rüzgar Enerjisi Santrali’nde kurulumu yapılmak üzere 4 adet GE 3.2-103 rüzgar türbininin tedariğine ilişkin anlaşma imzaladı.

Türkiye rüzgar yatırımlarında Avrupa'da 5'inci oldu!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliğinden, 2014 yılında rüzgar enerjisi yatırımlarında Türkiye 'nin, Avrupa 'da beşinci, dünyada onuncu sırada yer aldığı bildirildi.

Rüzgar enerjisi kapasitesinde yüzde 27 artış yaşandı!

Türkiye'nin kurulu rüzgar enerjisi kapasitesi geçen yıl yüzde 27 artışla 3 bin 763 megavata ulaştı. Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği'nin verilerine göre Türkiye, Avrupa'da yeni rüzgar yatırımlarının yüzde 6,3'ünü gerçekleştirdi.

Fransa ve Almanya Türkiye’deki rüzgar yatırımlarını büyütüyor!

Fransız EDF ve Alman Enercon Türkiye’deki rüzgar yatırımlarını büyütmeyi planlıyor. Enercon Yönetim Kurulu Başkanı Hans - Dieter Kettwig, “ Türkiye’de jeneratör üretimine girebiliriz ” dedi.

Temiz enerji yatırımları arttı!

Yenilenebilir enerji yatırımları 2014’te yüzde 16 oranında artış göstererek 310 milyar dolara yükseldi. Yatırımlarını tetikleyen en önemli unsur ABD ve Çin’deki güneş enerjisi yatırımları oldu

Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapılacak!

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapımı devam eden Troypark AVM'nin 30 Ocak 2015'te faaliyete geçeceğini açıklayarak, Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacaklarını söyledi.

Güç Birliği Güneş Enerjisi Yatırımları Elektrik Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Güç Birliği Güneş Enerjisi Yatırımları Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Arif Künar, Selami Horzum tarafından 80 bin TL'lik sermaye ile 12 Aralık 2014 tarihinde Maslak'ta kuruldu.

Rüzgar yatırımları 2015'te hız kazanacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'nin rüzgar enerjisinde hedefini artırmaya devam ettiğini belirterek, "2015 sonunda rüzgarda kurulu gücün 5 bin megavata ulaşacağını öngörüyoruz" dedi.

Mustafa Serdar Ataseven: Rüzgar yatırımcılar inşaat izninde sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği ( TÜREB ) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven rüzgar enerjisi yatırımlarının inşaat süreci ile ilgili izinlerde sıkıntılar yaşadığından bahsetti. İşte yazının devamı...

rüzgar enerjisi yatırımları 2014 Haberi

rüzgar enerjisi yatırımları 2014


Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisinin enerjide dışa bağımlılık olduğuna dikkat çeken Doğan Holding Enerji Direktörü Burak Kuyan, Türkiye’nin Rüzgar Enerji Santralları (RES) hedeflerini ve bu hedefe ulaşmak için yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verdi. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nde (TÜREK 2014) konuşan Kuyan, “Eylül sonu itibariyle Türkiye rüzgar kurulu gücümüz 3 bin 500 MW dolaylarında. EPDK’ya göre toplam 9 bin 900 MW kurulu güç lisans almış durumda, 1500 MW ise lisans alma aşamasında. Biliyorsunuz 2023 hedefimiz 20 bin MW. Bu hedefe ulaşmak için RES’ler açısından yatırım ortamının mutlak suretle iyileştirilmesi gerekli. Yatırımcılar açısından en büyük risk ise dengesizlik maliyetleri” dedi.



NET KARAR VERİLMELİ

Önemli kararları vermeye çalışırken öncelikli olarak piyasa yapıcısının RES’leri ve diğer yenilenebilir kaynaklar ile ilgili olarak net kararını vermesi gerektiğini...