29 / 04 / 2024

rüzgar santrallerinin eve uzaklığı

rüzgar santrallerinin eve uzaklığı

Rüzgar enerjisi santrallerinin bir alana kurulabilmesi yerleşim alanına belli bir mesafede olması gerekiyor. Peki, rüzgar enerjisi santralinin yerleşim alanlarına uzaklığı nedir? İşte rüzgar enerjisi santrallerinin imar durumu..

Rüzgar enerjisi santralleri hakkında yönetmelik tam metni!

Rüzgar enerjisi santrallerinin rüzgar gücü izleme ve tahmin merkezine bağlanması hakkında yönetmelik 25 Şubat 2015 tarihinde 29278 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Rüzgar enerjisi santralleri hakkında yönetmelik tam metni...

Rüzgar enerjisi daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı!

Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı. Rüzgar santrallerinden elde edilen elektrik 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı.

Çevreyi düşünüyorsak rüzgarı ve güneşi dikkate almalıyız!

TÜREB Başkanı Ataseven, rüzgar enerji santrallerinin dünyada ' 'çevreci '' bir kaynak olarak görüldüğünü belirterek, " Çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak, rüzgarı ve güneşi dikkate almalıyız " dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rüzgar enerji santrali kuruluyor!

BÜRES projesi dahilinde kurulan rüzgar türbini, 27 Aralık 2014’te elektrik üretmeye başladı. BÜRES projesi ile Boğaziçi Üniversitesi "Dünyada tüm elektrik ihtiyacını sahip olduğu ve kendi işlettiği rüzgar enerji santralinden karşılayan ilk üniversite kamp

Erzurum'da şiddetli rüzgar minare yıktı!

Kent merkezi ve ilçelerde dünden bu yana etkili olan kuvvetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiliyor. Ulaşımda aksamaların yaşandığını kuvvetli rüzgarın etkisiyle çok sayıda elektrik direği ve ağaç devrildi, ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu.

Ege'nin enerjisi rüzgarından olacak!

Ege'de dağların denize dik uzanması, bölgeyi rüzgar enerjisi santrali yatırımı için cazip hale getirdi. RES yatırımcıları, dağları denize dik uzandığı için "verimli" rüzgara sahip olan Ege Bölgesi'ni tercih etti.

Gümüşhane sokakları güneş ve rüzgar enerjisiyle aydınlanacak!

Kelkit Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na sunulan "Kelkit İlçesi Kalkınma Stratejileri ve Uygun Yatırım Alanları Araştırması" projesi ile ilçenin rüzgar ve güneş haritaları çıkarıldı.

Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne ek tesis yapılacak!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat'ın sahibi olduğu Doruk Enerji'nin Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne yönelik re'sen plan hazırlayan bakanlık, belediyelerin imar yetkisini bir kez daha by-pass etti.

Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapılacak!

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapımı devam eden Troypark AVM'nin 30 Ocak 2015'te faaliyete geçeceğini açıklayarak, Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacaklarını söyledi.

Aksa Enerji Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim A.Ş. Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor.

Tire rüzgar üssü oluyor!

İzmir'in Tire ilçesi, "RES" üssü oluyor. Ödemiş RES ve Tire RES projeleriyle birlikte toplam 85 bin nüfuslu ilçe, gelecek yıldan itibaren büyük oranda elektrik enerjisini rüzgar türbinlerinden sağlayacak.

Bodrum Geriş Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

Muğla Bodrum ilçesi Yalıkavak Beldesi'nde Geriş Rüzgar Enerji Santrali 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı ilave ve değişikliği bugün askıya çıktı...

Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, Alaçatı Beldesi, Karadağ Mevkii, “Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali” 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

rüzgar santrallerinin eve uzaklığı Haberi

rüzgar santrallerinin eve uzaklığı

Rüzgar enerjisi santralleri..

Rüzgar enerjisi santrallerinin kurulabilmesi için gerekli izinlerin alınmış olması gerekiyor. Öncelikle, santralin kurulacağı alanın kadastral durum incelemesinin yapılması gerekiyor.


1.Bu işlem sonucunda lisans sahibinin, RES Tesisi yatırımı için, kullanım ihtiyacı duyacağı tüm alanlarda hangi kişi ve kurumlar ile muhatap olacağı belirlenir. Bu kurumlar: 

a. Orman alanları için Orman Genel Müdürlüğü,

b. Tapu tescili bulunan alanlar için mülkiyetler sahipleri,

c. Meralar ve (tapu tescili olsa dahi) tarım alanları için Valilikler aracılığıyla Tarım İl Müdürlükleri. 


2.İmar Planı yapılması: İmar Planları; RES sahası mücavir alan sınırları içinde ise Belediyelerce, mücavir alan dışında ise İl Özel İdaresi onayı ile yapılmaktadır. Bir RES sahasına İmar Planı yapılması için gerekli üç ana adım aşağıdadır:

a. RES sahasının mülkiyet durumunun tespiti: 

Orman alanları için Orman Ön İzni alınması 

Hazine arazileri için Ön...