28 / 04 / 2024

rüzgar türbini nedir

rüzgar türbini nedir

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın çatısına elektrik tüketimini azaltmak için rüzgar türbini kuruldu. Fehmi Tosun "Asıl amacımız ülkemizdeki tüm çatılarda verimli bir şekilde kullanılabilir bir hale getirmektir" dedi.

Çağlayan Adliye Sarayı'nın çatısına rüzgar türbini kuruldu!

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına elektrik tüketimini azaltmak için rüzgar türbini kuruldu. Fehmi Tosun: "Asıl amacımız, böyle bir türbinin üretilebileceğini ve ülkemizde kullanılabileceğini göstermek" dedi.

SANKO Enerji, rüzgarda kapasitesini artıracak

SANKO Enerji Grubu, Akyel 1 ve Akyel 2 RES’de kapasite artırımlarını rüzgar türbini üreticilerinden Danimarka merkezli Vestas’ın EnVentus platformundan tedarik edeceği 6.2 MW gücünde V162 model 4 türbinle yapacak.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Altın düştü! Gram altın yerlerde! Koşun bakın! 16 Mayıs 2023 altın fiyatları 

Altın fiyatları seçim sonrasında düştü. Altyın fiyatlarında rüzgar tersine dönerken vatandaşlar güncel altın fiyatlarını araştırıyor.  Gram altın yerlerde! Koşun bakın!16 Mayus 2023 altın fiyatları.

Benzin ve motorin fiyatları resmen düştü! Akaryakıtta indirim rüzgarı! BP, PO, Opet 9 Şubat 2023 fiyat listesi

Milyonlarca araç sahibinin merakla araştırdığı benzin ve motorin fiyatları resmen düştü! Akaryakıtta indirim rüzgarı! İşte, Opet BP, PO, Shell, Total 9 Şubat 2023 fiyat listesi...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gram altın düştü! Elinde altını olanlar hemen bakın! 19 Ocak altın fiyatları

Altın fiyatları, Merkez Bankası faiz kararı öncesi aşağı yönlü işlem görüyor. Altının ons fiyatı bugün 1909 dolara geriledi. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gram altın düştü! Elinde altını olanlar hemen bakın! 19 Ocak 2023 canlı altın fiyatları...

Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023...

Altın fiyatları yeni yılın ilk gününde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023 altın fiyatları...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gram altın 15 lira birden düştü! Elinde 1 gram altını bile olanlar çabuk bakın

Son dakika altın fiyatları yakından takip edilirken rekordan rekora koşan gram altın bugün 15 lira birden düştü. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü çabuk bakın! İşte son dakika altın fiyatları...

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

Carewınd Rüzgar Türbinleri Montaj Bakım Ve Servis Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Carewınd Rüzgar Türbinleri Montaj Bakım Ve Servis Ticaret Limited Şirketi Kartal’da  3 milyon TL sermaye bedeli ile Vahdet Demirok tarafından kuruldu.

Akıllı Şehirler Kongresi'nde Kahramanmaraş rüzgarı esti!

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) koordinesinde gerçekleştirilen “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde Kahramanmaraş rüzgarı esti!

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Özbekistan'ın en büyük rüzgar santralini Türk şirketi inşa edecek!

Özbekistan'ın en büyük rüzgar santralini Türk şirketi yapacak, santralin inşaatı 2020 yılında tamamlanacak.

Yapı kayıt belgesi nedir? Nasıl alınır?

İmar barışı kapsamında verilen yapı kayıt belgesi nedir? Yapı kayıt belgesi nereden ve nasıl alınır?

rüzgar türbini nedir Haberi

rüzgar türbini nedir

Rüzgar türbini projesinin mimarı Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, İstanbul Adalet Sarayı’nın çatısının çok rüzgar aldığını 2012 yılında tespit ettiğini söyledi. Yurtdışında bu tip çatılarda rüzgar türbinlerinin kullanıldığını görünce burada da uygulamaya karar verdiklerini anlatan Tosun, geçen yıl ocak ayında çatıda ölçümler yaptıklarını ve rüzgarın elverişli olduğunu tespit ettikten sonra çalışmalara başladıklarını ifade etti.


Fehmi Tosun, İstanbul Valiliği’nin ilk etapta kendilerine 250 bin liralık yardımda bulunduğunu ve bu parayla aldıkları 37 sensörü geçen yılın şubat ayında adliyenin çatısına yerleştirdiklerini aktardı.


Türbinin ana tasarımcısının Makina Yüksek Mühendisi Barış Erdem olduğunu ve İTÜ’deki hocaların türbine son şekillerini verdiklerini dile getiren Tosun, ilk elektriklerini, 1 Ocak’ta kar fırtınasının olduğu gece saat 23.00’de ürettiklerine ve 1 aydır değişik zamanlarda test yaptıklarına işaret etti.


Elektriği hesapladıkları gibi,...