05 / 05 / 2024

Ryoichi Kishi anısına

Ryoichi Kishi anısına

Görev aldığı İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü Projesi'nde halatın kopmasından kendini sorumlu tutan ve bir süre sonra ölü bulunan Ryoichi Kishi anısına yaptırılan anıt 16 Eylül'de açılacak.

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

Fuzul GYO, en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu! Halka arz büyüklüğü 817 milyon 554 bin TL!

Fuzul GYO, halka arz olan GYO şirketleri arasında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu. İşte Fuzul GYO'nun halka arzı ile ilgili tüm detaylar...

Elazığ Belediyesi'nden Fethi Sekin anısına yapılacak külliyeye ilişkin açıklama!

Fethi Sekin anısına inşa edilen ve bir türlü tamamlanamayan külliye, yeniden gündeme gelmişti. Elazığ Belediyesi, proje için “Yeni bir yer tahsis edildi. 2021 yılı içerisinde inşaat bitecek” açıklamasında bulundu.

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında belediye görevlileri hakim karşısına çıktı!

Kartal’da, 2019'da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin binanın ruhsatının alındığı tarihten çöktüğü güne kadar belediyede çalışan görevliler ilk defa hakim karşısına çıktı. Sanıklar çeşitli sebeplerle olaydan sorumlu olmadıklarını dile getirdi ve suçlamaları kabul etmedi.

Vefat eden Mimar Mevlüt Karasakal anısına doğa yürüyüşü!

Konya Beyşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından mimar olarak görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mevlüt Karasakal anısına doğa yürüyüşü yapıldı.

Murat Gezer Mina Başaran’ın anısına tablo yaptırdı!

İşadamı Murat Gezer Mina Başaran’ın anısını sanatla yaşatıyor. Gezer, aşkıyla anılarından yola çıkıp ‘Bellek Frekansları’ adlı bir tablo yaptırdı.

Bulvar Loft, Ankara Film Festivali’nde anısına film seçkisinin sponsoru oldu!

Sanatı desteklemeye devam eden Akfen İnşaat,Bulvar Loft projesi ile Ankara Uluslararası Film Festivali’nde aramızdan ayrılan ünlü oyuncu ve yönetmenlerin anılarının yaşatılacağı ‘anısına’ film seçkisinin sponsoru oldu...

İbrahim Bodur anısına girişimcilik ödülü!

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Türk sanayinin önde gelen girişimcilerinden Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı merhum İbrahim Bodur'un anısını yaşatmak amacıyla 'İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü' düzenleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına Milli Mücadele Anıtı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi giriş kapısı karşısına "15 Temmuz 2016 Milli Mücadele Anıtı" yapılması kararlaştırıldı.

Seferberlik çağrısına inşaat sektöründen tam destek!

İnşaat sektörü temsilcileri Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın üretim ve istihdamda seferberlik çağrısına destek verdi. Kamunun da kentsel dönüşümle seferberliğe destek vermesini isteyen müteahhitler herkesin elini taşın altını koymasını bekliyorlar.

İş dünyasından istihdam seferberliği çağrısına destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin tüm üyeleri nezdinde bugün başlattığı istihdam seferberliği çağrısına iş dünyasından büyük destek geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yatay mimari çağrısına destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehircilik Şurası’nda "yatay mimariden yanayım" çağrısına mimarlardan destek geldi. Mimarlar, "Çalışan kalbe ameliyat yapmak için şehirlerdeki yoğunluğu yaymak lazım. Sıra evler model olabilir" dedi.

Dekar Yapı, Osmanlı Mimarisi'nin 2'nci baskısına sponsor oldu!

Bir ülkenin kültürel mirasının gün ışığına çıkması ve değerinin anlaşılması için desteklenmesi gerektiğine inanan Dekar Yapı, dünyaca ünlü mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın Osmanlı Mimarisi adlı eserinin güncellenen 2. baskısına sponsor oldu.

Ryoichi Kishi anısına Haberi

Ryoichi Kishi anısına

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Altınova ilçesinde bir mezarlıkta ölü bulunan Japon mühendis Ryoichi Kishi anısına yaptırılan anıtın 16 Eylül'de açılacağını bildirdi.


Salman, yaptığı açıklamada, Japon mühendis Ryoichi Kishi anısına yaptırılan anıtın, Gazipaşa Caddesi'nde TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın heykelinin yer aldığı alanın karşı tarafına yerleştirildiğini belirtti.


Japonların, 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde kendilerine çok yardım ettiğini hatırlatan Salman, şunları kaydetti:


"İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü Projesi'nde görev alan ve halatın kopmasından kendini sorumlu tutan Ryoichi Kishi binlerce yıllık Japon geleneğini sürdürerek verilen görevi yerine getiremediği için bir çeşit 'harakiri' yolunu seçmiştir. Onun adını yaşatarak hem Japon kardeşlerimize vefamızı hem de tüm insanlığa görev ve sorumluluk bilincinin nasıl bir duygu olduğunu göstermek adına yaptığımız abideyi 16 Eylül'de...