05 / 05 / 2024

saat kulesi restorasyon

saat kulesi restorasyon

İzmir'de, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin önlenmesinin ardından 'demokrasi nöbeti'nin tutulduğu Konak Meydanı'ndaki zarar gören Saat Kulesi, geniş çaplı restorasyona alındı

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak? Kız Kulesi'nin açılış saati belli oldu!

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak sorularının yanıtları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Kız Kulesi saat kaçta açılacak?

İstanbul'un simgesi Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor! İşte öncesi ve sonrası!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından orijinal malzemeler kullanılarak gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları tamamlanan İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta ziyarete açılıyor.

Kız Kulesi'nin restorasyonunda son durum ne? Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik raporu paylaştı! İşte o rapor!

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senenin Eylül ayında başlatılmıştı. Son zamanlarda tarihi kuleye kamuflaj uygulaması merakları artırdı. İşte Kız Kulesi'ndeki son durum...

Çamlıca Kulesi 29 Mayıs'ta açılıyor!

İstanbul'un en yüksek yapısı Çamlıca Kulesi'nde sona gelindi. 369 metre uzunluğundaki kule, 29 Mayıs Cumartesi saat 14:00'te resmen açılacak.

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları Ekim'de tamamlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un simgeleri arasında yer alan Galata Kulesi'ndeki çalışmaları denetledi.

Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon çalışmaları mecliste!

Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Galata Kulesi 8 yıldır yeniden açılmayı bekliyor!

İstanbul’un tarihi sembollerinden olan Galata Kulesi’ndeki restorasyon 8 yıldır tamamlanıp, açılmayı bekliyor.

Galata Kulesi'ndeki 'hilti'li restorasyona soruşturma!

Galata Kulesi'nde hilti ile restorasyon yapıldığı görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı...

Galata Kulesi’ndeki restorasyon projesine Koruma Kurulu'ndan onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınan tarihi Galata Kulesi’nin beden duvarlarının darbeli matkapla delinmesinden sonra koruma kurulu tarihi kuleyle ilgili restorasyon projesine onay verdi...

Hilti Türkiye'den 'Galata Kulesi' açıklaması!

Dünyada ve Türkiye’de “jenerik marka” konumundan bulunan Hilti Türkiye, Galata Kulesi restorasyon çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları ne kadara mal olacak?

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve tartışmalara neden olan Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları ne kadara mal olacak?

saat kulesi restorasyon Haberi

saat kulesi restorasyon


İzmir'de, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin önlenmesinin ardından 'demokrasi nöbeti'nin tutulduğu Konak Meydanı'ndaki zarar gören  Saat Kulesi, geniş çaplı restorasyona alındı

Belediye ekipleri ile İzmir Arkeoloji Müzesi uzmanlarının gözetiminde gerçekleştirilen onarım için kulenin üç boyutlu deprem analizi yapıldı. Kulenin altından geçen metronun titreşimleri araştırılıyor. Kule üzerindeki aydınlatmalar sökülüp aydınlatma dışarıdan yapılacak. Taş dizaynlar için numune parçalar alınıp denemeler yapılıyor. Kulenin kırılan yerinden sökülen çeşmeleri de yenilenecek. Kulenin en zayıf noktası olan çan oda restorasyon çalışmalarında güçlendirilecek. Dış cephesi yeniden düzenlenip konservasyonu yapılacak, Saat Kulesi tatlı su ile yıkanarak üzerindeki tuzlardan arındırılacak. Kule için lokal araştırma sontajına başlandı. Sonuç Koruma Kurulu'na sunulup restorasyon çalışmalarına başlanacak.



Yeni...