05 / 05 / 2024

Saathane Meydanı restorasyonu çalışmaları

Saathane Meydanı restorasyonu çalışmaları

Samsun Saathane Meydanı restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Her ne kadar esnaf durumdan memnun olmasa da, proje tamamlandığı zaman ortaya Samsun için hoş bir görüntü çıkacak.

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde son durum ne? 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapımı devam eden Saathane Meydanı Projesi hakkında açıklamada bulundu. 

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Samsun Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi'ne ödül!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından be sene 15.’si düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda “Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi” ile proje ödülüne layık görüldü.

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde sona yaklaşılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, ‘Saathane Meydanı Projesi’ çalışmalarını kış aylarına kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Samsun'daki taşhan restore ediliyor!

Samsun'un kültürel miraslarından Saathane Meydanı’ndaki 500 yıllık tarihi taşhanın restorasyon çalışmalarına başlandı. Yürütülen proje kapsamında taşhan, orijinal haline döndürülüyor.

Samsun Saathane Meydanı projesi tanıtıldı!

ÇEKÜL Vakfı üyeleri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Saathane Meydanı ve tarihi binaların proje konseptleriyle ilgili sunum yapıldı.

Samsun Saathane Meydanı projesi restorasyon çalışmaları başladı!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Samsun Büyükşehir Belediye'sinin katkılarıyla başlatılan Saathane Meydanı projesinin restorasyon çalışmaları başladı.

Samsun Saathane Meydanı restorasyonu tamamlanıyor!

Samsun Saathane Meydanı restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Her ne kadar esnaf durumdan memnun olmasa da, proje tamamlandığı zaman ortaya Samsun için hoş bir görüntü çıkacak.

İzmir'deki 111 yıllık binanın restorasyonu tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Kasaplar Meydanı’nda restorasyonu tamamlanan 111 yıllık tarihi bina, “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenlenecek, bağışlanan eşyalar, fotoğraf ve belgeler bu anı evinde, bağışçıların ismi ile sergilenecek.

Samsun Saathane Meydanı açık hava müzesi olacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Saathane Meydanı Projesi’nin önemli kazanımlarından birisi olacağı öngörülen arkeolojik kazılar devam ediyor.

Saathane Meydanı tarihi cam müzeye dönüşecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Saathane Meydan'ında devam eden kazılar hakkında geniş çaplı bir açıklama yaparak gelecekteki süreç hakkında bilgi verdi.

Saathane Meydanı restorasyonu çalışmaları Haberi

Saathane Meydanı restorasyonu çalışmaları

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Saathane projesinin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Saathane’deki restorasyon çalışmalarının projeleri bitmek üzere” dedi.


Saathane Meydanı projesinin restorasyon projelerinin bittikten sonra ihale aşamasına geçileceğinden bahseden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Saathane ölçeğinde, Saathane’deki restorasyon çalışmalarının projeleri bitmek üzere. Projeleri yapan firma, yani işleri iade edilebilir hale getirip de şartnamesiyle birlikte elimize ilettiğinde hızla ihalelerini yapacağız. Bu ihaleleri ya biz yapacağız ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yaptıracağız. Bu binalar Taşhan, Cami, Hamam ve Mederese’nin mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile bir protokol yapmıştık. Biz bunların ihalelerini yapalım diye. Ama Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ihaleyi kendilerinin de yapabileceğini öğrendik. Onu projeler bitip elimize teslim edildikten sonra görüşeceğiz. Projeleri...