05 / 05 / 2024

Saathane Meydanı restore ediliyor

Saathane Meydanı restore ediliyor

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Samsun Büyükşehir Belediye'sinin katkılarıyla başlatılan Saathane Meydanı projesinin restorasyon çalışmaları başladı.

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde son durum ne? 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapımı devam eden Saathane Meydanı Projesi hakkında açıklamada bulundu. 

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Tekirdağ Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi için yıkım başladı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırıyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında "Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi" çerçevesinde 3. ve son aşama olan Telekom binasının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Denizli'deki Güney Eski Hükümet Binası restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Güney İlçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan, 1936 yılında yapılan Güney Eski Hükümet Binası'nı restore ediyor.

Aliağa'daki Tarihi Han restore edilecek!

Aliağa Belediyesi, Osmanlı Padişahı 2. Mahmut döneminde Aliağa İskelesi meydanına inşa edilen hanı restore edecek.

Samsun Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi'ne ödül!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından be sene 15.’si düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda “Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi” ile proje ödülüne layık görüldü.

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde sona yaklaşılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, ‘Saathane Meydanı Projesi’ çalışmalarını kış aylarına kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Samsun'daki taşhan restore ediliyor!

Samsun'un kültürel miraslarından Saathane Meydanı’ndaki 500 yıllık tarihi taşhanın restorasyon çalışmalarına başlandı. Yürütülen proje kapsamında taşhan, orijinal haline döndürülüyor.

Samsun Saathane Meydanı projesi tanıtıldı!

ÇEKÜL Vakfı üyeleri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Saathane Meydanı ve tarihi binaların proje konseptleriyle ilgili sunum yapıldı.

Samsun Saathane Meydanı projesi restorasyon çalışmaları başladı!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Samsun Büyükşehir Belediye'sinin katkılarıyla başlatılan Saathane Meydanı projesinin restorasyon çalışmaları başladı.

Şanlıurfa'daki tarihi çarşılar restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Balıklıgöl platosunda yer alan Tarihi Kapalı Çarşı ve Siverek'te bulunan Tarihi Kapalı Çarşı'yı tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore ederek üst yapı ve meydan iyileştirme çalışmalarını tamamladı.

Saathane Meydanı restore ediliyor Haberi

Saathane Meydanı restore ediliyor

Tarihi Taşhan, Şifa Hamamı, Süleyman Paşa Medresesi ve Camii'ni içine alan Saathane Meydanı restorasyon projesi, Taşhan'ın restorasyon çalışmalarıyla başladı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün yürüttüğü restorasyon çalışmaları kapsamında Süleyman Paşa Medresesi ve Camii'nin ise proje ihaleleri bitti ve yakında buralarda da restorasyon çalışmalarına başlanacak. Proje kapsamında yer alan Şifa Hamamı'nın da daha sonra ihalesi yapılacak. Bununla birlikte Saathane Meydanı'nda yer alan Taşhan, Şifa Hamamı, Süleyman Paşa Medresesi ve Camii'nin restorasyon çalışmalarının 2017 yılı içinde bitirilmesi planlanıyor. 


Samsun...