05 / 05 / 2024

Saathane Meydanı yıkım

Saathane Meydanı yıkım

Samsun Büvükşehir Belediyesi'nin imar değişikliği yapacağı Saathane Meydanı Projesi, hukuka takıldı. Belediyeye karşı hukuk mücadelesi veren esnaf, tarihi yapının tamamen yok edilmemesini savunuyor...

Samsun Saathane Projesi'nde 8 katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Saathane Projesi kapsamında yıkım çalışmaları tam gaz ediyor. Proje kapsamında 8 katlı bir yapının yıkımı daha gerçekleşti. 

Tekirdağ Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi için yıkım başladı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırıyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında "Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi" çerçevesinde 3. ve son aşama olan Telekom binasının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

Malatya Meydanı'nda yıkım başladı!

Malatya Emekliler Parkı ve civarındaki binaların yıkılacağı ve alanın yeşil alan olarak değerlendirileceği kararı sonrası yıkım çalışması başaldı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Ziraat Bankası yıkıldı.

Yomra Kent Meydanı Projesi'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yomra Belediyesinin hayata geçirdiği Kent Meydanı Projesi'nde yıkım çalışmaları hızla devam ediyor. 

Yıkımı devam eden AKM ilk kez içeriden görüntülendi!

Taksim Meydanı’nda yer alan Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) yıkım çalışmaları ilk kez içeriden görüntülendi.

Giresun Şebinkarahisar Meydanı için yıkım başladı!

2018 yılında bitmesi planlanan Giresun Şebinkarahisar Meydanı için çalışmalar başladı. proje kapsamı içinde yer alan binaların yıkımı başladı.

Bursa Atatürk Meydanı için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım çalışmalarının tamamlandığı Atatürk Stadyumu, Atatürk Meydanı olarak içinde festival müzesi, bisiklet yolu, atletizm pisti, çim sahası ile ayrıcalıklı bir yaşam alanı olarak Bursa’ya kazandırılıyor.

Gaziantep Şıh Meydanı için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun en önemli projeleri arasında gösterdiği Şıh Meydanı için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Kamulaştırması yapılan evlerin yıkım çalışmaları devam ederken hafta sonu iki evin daha yıkım çalışmaları tamamlandı.

Samsun Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi'ne ödül!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından be sene 15.’si düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda “Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi” ile proje ödülüne layık görüldü.

Bursa Osmangazi Kent Meydanı yıkımları protesto edildi!

Bursa Osmangazi'de Kent Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi için hazırlanan proje kapsamında kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaların yıkımına başlandı. İşyerleri yıkılacak esnaflar yıkımları protesto etti.

İnegöl Kültür Sarayı'nda yıkım başladı!

İnegöl'de depreme dayanıklılık testinden geçemeyen Kültür Sarayı ve çevresindeki dükkanların yıkımına başlandı. Yıkılacak binanın yerine meydan ve yer altı otoparkı yapılacak.

Aksaray İSKİ binasının yıkımına başlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla Aksaray’daki İSKİ Genel Müdürlüğü Binası’nın yıkımına başlandı. Aksaray’daki İSKİ binası; İstanbullulara park, meydan ve yer altı otoparkı olarak hizmet verecek.

Saathane Meydanı yıkım Haberi

Saathane Meydanı yıkım

Tarihin restore edilerek korunmasının isteyen esnaf, bunu, başlattıkları imza kampanyası üe kamuoyuna duyurdu. 

Yıkım kapsamında olan Saathane Meydanı'nın yenilenmesini isteyen bölge esnafı, imza kampanyası başlattı. Büyük Cami'de Cuma namazı ardından toplanan esnaflar, imza kampanyasıyla ilgili açıklama yaptı. Esnaflar adına konuşan Ümit Ayla, İBÜO'lü yıllardan gelen ticari dokunun restore edilerek korunması ve yaşatılmasını istediklerini kaydetti. Ümit Ayla, "Saathane bölgesini yıkımdan kurtarmak için ciddi bir hukuk mücadelesi ve uğraş içindeyiz. Samsunluların her ferdinin bir anısı olan Saathane çarşıları maalesef imar planlan ve yapılan uygulama ile ortadan kaldırılacak. Bu aşamada biz Saathane meydanı yok edilmesin. restore edilerek yaşatılsın istiyoruz. Bunun için imza kampanyası ile bize katkı sağlar iseniz sesimizi daha güçlü çıkarma anlamında destek bekliyoruz. 1800'lü yıllardan itibaren gelen ticari dokusunu restore edilerek...