04 / 05 / 2024

sabancı grubu carrefour

sabancı grubu carrefour

Carrefour ile Sabancı Holding arasındaki anlaşmazlık sürüyor. Geçen yıl Sabancı Grubu’nun ağır toplannın yönetim kurulundan istifasıyla doruğa çıkan sorunların çözümü için taraflar sürekli görüşme halinde...

Sabancı Holding'den dev satış

Sabancı Holding'in iştiraki Çimsa, Kayseri ve Niğde Fabrikalarını 110 milyon Euro bedelle Fernas Şirketler Grubu’na satma kararı aldı. 

Süreyya Ayaz, SA RİVA ile sektörün öncü markalarını buluşturacak!

Daha önce sektörün dev markaları; Ant Yapı ve Sabancı Grubu ortaklığını Riva'ya taşıyan Süreyya Ayaz, birikim ve deneyimlerini SA Riva İnşaat ve Danışmanlık A.Ş. çatısı altında topluyor. Süreyya Ayaz, SA RİVA ile sektörün öncü markalarını buluşturacak...

Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grubu’nda görev değişiklikleri!

Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grubu’nda görevler değişti. Çimsa Genel Müdürlüğü’ne halen Akçansa Genel Müdürü olan Umut Zenar getirildi. Akçansa’nın Genel Müdürlüğü görevine ise, Kordsa’da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Zeki Kanadıkırık atandı. 

Tamer Saka: Beton olmadan medeniyet ortamını oluşturamayız!

Sabancı Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Yapı Grubu Başkanı Tamer Saka, esnekliğin yeni liderliğinin en önemli unsuru olduğunu söylüyor. Kendi uzmanlık alanı olan risk yönetimi ve sektörel işbirliği bunu tamamlıyor.

Sabancı Holding Çimento Grubu Cement Day'de buluştu!

Sabancı Holding Çimento Grubu, Akçansa ve Çimsa ile temsil ettikleri çimento sektöründe bulunan vizyon ve misyonunu iş ortaklarıyla paylaşmak için bu yıl ilk kez “Cement Day” isimli bir toplantıda bir araya geldi.

Sabancı Grubu'ndan çimento fiyatlarına ilişkin açıklama!

Sabancı Holding Çimento Grubu, çimento sektöründeki fiyatlama politikası ile ilgili açıklamada bulundu. Yetkililer, Ocak ayından itibaren bazı düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu belirttiler. 

Sabancı Holding 3 fabrikasını satışa çıkarıyor!

Sabancı Grubu'nun ana hissedarı olduğu Çimsa'ya ait Kayseri ile Niğde Çimento'nun ve Akçansa'ya ait Samsun'daki Ladik Çimento'nun fabrikaları satılıyor.

Maçka Hilton Parksa kapanıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Kerim Ülker bugünkü yazısında,Sabancı Grubu ile Hilton'un yollarını ayırma kararı aldıklarını açıkladı. İşte o yazı...

Sabancı Holding ABD’de fabrika kuracak!

Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu 2017’de 1,5 milyar lira yatırım yapacaklarını söyledi. Planlar arasında ABD’de fabrika yatırımı da bulunuyor.

Sabancı, Carrefoursa hisselerini satmayacak!

CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi AŞ'nin sahip olduğu AVM'lerin satışına hazırlandığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Sabancı Holding, Carrefour'daki 946 bin 985 adet payını satacak!

Hacı Ömer Sabancı Holding, 946 bin 985 adet Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi AŞ paylarını Borsa'da satacağını açıkladı. KAP'ta yapılan açıklamalar şöyle...

CarrefourSA Samsun'da ilk hipermarketini açtı!

Sabancı Grubu'na bağlı CarrefourSA, Samsun'daki ilk hipermarketini dün hizmete açtı. Genel Müdür Mehmet Nane, 2014 başında lokal değerleri göz ardı etmeden global bir marka olabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Sabancı Holding elektrik faturasız ilk fabrikayı kuracak!

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal, bünyelerindeki Akçansa ve Çimsa’ya ait fabrikaların elektrik ihtiyaçlarını tamamen kendilerinin karşılaması hedefi için çalıştıklarını söyledi..

sabancı grubu carrefour Haberi

sabancı grubu carrefour


Carrefour ile Sabancı Holding arasındaki anlaşmazlık sürüyor. Geçen yıl Sabancı Grubu’nun ağır toplannın yönetim kurulundan istifasıyla doruğa çıkan sorunların çözümü için taraflar sürekli görüşme halinde. Aldığımız bilgilere göre bu ortaklığı sona erdirmenin önündeki en büyük engel perakende operasyonları değil.


Sorunun temelinde şirketin sahip olduğu birbirinden değerli gayrimenkuller gösteriliyor. Yani ortaklığın bitmesini kilitleyen asıl sorun bu.


Özellikle İstanbul Kozyatağı’ndaki gayrimenkule paha biçilemiyor. Halen düz ayak bir marketin ve alışveriş ünitelerinin bulunduğu, büyük kısmı otopark olarak kullanılan 165 dönümlük arazi için eksperlerin biçtiği rakam 1.5 ile 2 milyar dolar arasında değişiyor.


Aldığımız bilgilere göre sorunun çözümü ve satın almanın gerçekleşmesi için sürekli olarak

Fransa'dan heyetler geliyor, heyetler gidiyor. Son olarak Carrefour merkezden gelen dört

kişilik üst düzey bir ekibin de Sabancı Holding yöneticileri ile yaptıkları görüşmelerden...