28 / 04 / 2024

sabit coin nedir

sabit coin nedir

Terra’nın çöküşünden sonra ‘sabit coin’ DEI de 1 dolarlık çıpasını yitirdi. SOn zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto varlık piyasasının en popüler sabit coinleri arasında yer alan Tether’deyse hacim kaybı dikkat çekiyor.

Kriptoda şok devam ediyor! Bir sabit coin daha dibi gördü! 

Terra’nın çöküşünden sonra ‘sabit coin’ DEI de 1 dolarlık çıpasını yitirdi. SOn zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto varlık piyasasının en popüler sabit coinleri arasında yer alan Tether’deyse hacim kaybı dikkat çekiyor.

Konut kredisi değişken faiz nedir?

Sabit, değişken veya sabit ve değişken faizin birlikte uygulandığı kredi tiplerinin tanımları ile bu kredi tipleri arasındaki farklara ilişkin açıklamaların sözleşme öncesi bilgi formunda yer alması gerekiyor. Peki, konut kredisi değişken faiz nedir?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl olur?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi, Kış aylarında yükselen doğalgaz kullanımı, bu dönemde faturaların da yükselmesine neden oluyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl olur?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir?

İGDAŞ’ın abonelerine sunduğu bir avantaj, bir ödeme kolaylığı olarak nitelendirilen doğal gaz sabit ödeme sistemi nedir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl çalışır? Sistemin avantajları nelerdir?

Uygulama Krokisi nedir?

Yaklaşık ölçekte ve üzerinde ölçü değerlerinin yazılı olduğu ada veya parsellerin çizimine kroki deniyor. Yeri değişmeyen sabit tesislere bağlı olarak zeminden alınan ölçülerinin yazılı olduğu krokiye Röperli Kroki deniyor. Peki, Uygulama Krokisi nedir?

Tevhid nedir?

Parsellerin birleştirilmesi anlamını ifade eden tevhid nedir, tevhid işlemi ile ilgili tüm detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

3. dereceden sit alanı nedir?

Tabiat özelliklerine sahip ve korunması gereken alanlar sit alanı olarak ifade ediliyor. 3 kategoriye ayrılan sit alanları arasında 3. derecen sit alanı nedir, detayları haberimizde...

2. dereceden sit alanı nedir?

Tabiat özellikleri olan ve korunması gereken alanlar sit alanı olarak ifade ediliyor. Peki 2. derecen sit alanı nedir, detayları haberimizde...

1. dereceden sit alanı nedir?

Sit alanları, tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli alanlar şeklinde ifade ediliyor. Peki 1. derecen sit alanı nedir, detayları haberimizde...

Parselasyon nedir?

Tapuya tescil işlemlerinde esas alınan arazi ve arsa düzenleme işlemi parselasyon olarak ifade ediliyor. Parselasyon nedir detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK nedir niçin kurulmuştur?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK nedir niçin kurulmuştur merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Dask Zorunlu Deprem Sigortası nedir?

Bir konut kiraladığınızı ya da satın aldığınızı düşünelim. Söz konusu işlemin gerçekleşebilmesi için Dask Zorunlu Deprem Sigortasının yaptırılması istenecektir. Peki Dask Zorunlu Deprem Sigortası nedir, detayları...

Dask sigortası nedir?

Alım-satım ve kiralama işlemlerinde istenilen sigortalardan biri olan Dask sigortası nedir? Detayları haberimizde...

sabit coin nedir Haberi

sabit coin nedir

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Sabit coin kısaca ‘değeri para veya kıymetli metal gibi bir varlığa endeksli kripto varlık‘ şeklinde tanımlanabilir. 

Kripto para alıcılarını fiyat dalgalanmalarından korumak için piyasaya sürülen sabit coinler, kripto para piyasasının ‘güvenli limanı’ şeklinde belirtiliyordu. Fakat son dönemlerde kripto para piyasasının genelinde yaşanan sert düşüşler, yatırımcıların güveninin kaybolmasına ve piyasadan uzaklaşmasına sebep oldu. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sabit coinler de bu değer ve güven kaybından nasibini aldı.

Fiyatı genelde 1 dolara çok yakın seviyelerde gezen sabit coin TerraUSD’nin geçen hafta 30 sent ile 90 sent arasında dalgalanması çeşitli spekülasyonlar yaratmıştı.

Endişe giderek büyüyor

Diken'in aktardığına göre, iş burada da durmadı. Terra’nın yaratmış olduğu sabit coin endişesi yeni haberlerle giderek de büyüyor.

Resmi olarak açıklanan verilere...