04 / 05 / 2024

Sabuncubeli Tüneli 2017 yılında tamamlanacak

Sabuncubeli Tüneli 2017 yılında tamamlanacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sabuncubeli Tüneli ve İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'yle ilgili değerlendirmede bulundu.

ODTÜ Tüneli Projesi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetiminin 2017 yılında protokolünü imzaladığı ‘ODTÜ Tüneli Projesi’ hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

ODTÜ Tüneli'ne yürütmeyi durdurma kararı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi yönetiminin Bilkent Şehir Hastanesi'ne ulaşımın sağlanması amacıyla 2017'de yapım protokolünü imzaladığı ODTÜ Tüneli Projesi durduruldu.

Sabuncubeli Tüneli'nde sona yaklaşıldı!

İzmir-Manisa arasında yapımı süren Sabuncubeli Tüneli’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabuncubeli Tüneli'nde İzmir'den sonra Manisa da ışığı gördü.

Sabuncubeli Tüneli ile İzmir-Manisa arası 15 dakikaya inecek!

150 milyon TL’ye mal olan Sabuncubeli Tüneli ile İzmir-Manisa arası 15 dakikaya inecek. Tünelin 8 Eylül Cuma gecesi Binali Yıldırım’ın katılımıyla ışık gördü töreni gerçekleşecek.

Sabuncubeli Tüneli 2018 yılında hizmete girecek!

Manisa'nın kurtuluşu ile İzmir'in kurtuluşunun bağlandığı gece, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Sabuncubeli Tüneli'nde 'Işık Gördü' töreni gerçekleştirilecek.

Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindi!

İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde kazı işleminin yüzde 97'si tamamlandı. Ekipler, iki şehri birbirine bağlayacak tünelin kalan 264 metresini bitirmek için gece gündüz çalışıyor.

Avrasya Tüneli'ne Kore'den Yılın Yapısı Ödülü!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli uluslararası bir ödüle daha layık görüldü. Kore İnşaat Mühendisleri Derneği “Altın Kategori”de 2017 “Yılın Yapı Ödülü”nü Avrasya Tüneli’ne verdi.

Ovit Tüneli için ayrılan ödenek mecliste konu oldu!

2017 Yılı Yatırım Programı'nda Ovit Tüneli ve bağlantı yolları için ayrılan ödenek meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 91'i tamam!

İzmir'in 35 projelerinden biri olan İzmir-Manisa arasında yapımın süren Sabuncubeli Tüneli’nde çalışmalar bitme aşamasına geldi. Yüzde 91'i tamamlanan tünelde ilk ışık 8 Eylül 2017’yi 9 Eylül 2017’ye bağlayan gece görülecek.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli'nin ihalesi 27 Mart'ta!

İstanbul Boğazı’nın iki yakasını ilk kez karadan birleştirecek olan ve denizin 46 metre altından geçmesi planlanan yaya tüneli projesi, 27 Mart 2017'de ihaleye çıkıyor.

Tuzla Akfırat Atıksu Tüneli’nin kazı çalışmaları tamamlandı!

Tuzla'daki Akfırat Atıksu Tüneli’nde kazı tamamlandı, ışık göründü. 2017 Ağustos ayında bitirilmesi planlanan tünel, 60 bin metreküp atıksu taşıma kapasitesiyle 90 bin kişiye hizmet edecek.

Avrasya Tüneli yarından itibaren 24 saat hizmet verecek!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen iki katlı karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, 31 Ocak 2017 günü 07.00 saatinden itibaren 7 gün 24 saat hizmet verecek.

Avrasya Tüneli 24 saat hizmet vermeye başlıyor!

İstanbul’da araç trafiğinin çok yoğun olduğu Kumkapı ve Koşuyolu güzergahında kıtalararası yolculuk süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli, 31 Ocak 2017 günü 07.00 itibarıyla 24 saat hizmet vermeye başlıyor.

Sabuncubeli Tüneli 2017 yılında tamamlanacak Haberi

Sabuncubeli Tüneli 2017 yılında tamamlanacak

Sabuncubeli Tüneli'nde iki tane 4 bin 700 metrelik tüp olduğunu ifade eden Yıldırım, "Yollarla birlikte yaklaşık 6,5 kilometrelik bir tünel işi var. Bu proje tamamlandığında Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde bahsi geçen korkunç Sabuncubeli, artık ortadan kalkacak, tarih olacak. Dolayısıyla Manisa-İzmir birbirleriyle birleşecek. 15 dakikada Manisa'dan İzmir'e, İzmir'den Manisa'ya gidip gelinecek" dedi.


"MUHALEFET TAKİP ETMEKTE ZORLANIYOR"



Sabuncubeli Tüneli'nin yıllardır dillere destan olduğunu, özlemle beklendiğini, herkesin yapmayı vaat ettiği ve seçim kazandığı bir proje olduğunu kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: "Ama AK Parti, vaat eden ve sonunda da bu vaadini yerine getiren bir parti. Muhalefet partilerinin tek itirazı, 'iş niye gecikti'. 'Niye yapılmadı' diyen yok. Çünkü yapmışız. O kadar çok iş yapmışız ki, bazılarını takipte zorlanıyor. Ne iş yaptığımızı bazen bilemiyorlar. 2011 seçimlerinde İzmir'de kampanya...